Drama u Humskoj, Kragujevčanima malo 0:2, sada zavise od Vojvodine!

Autor: Mladen Heleta
subota 25.05.2024.
19:58
Izvor: Sportske.net

Radnički sada čeka čudo u Novom Sadu.

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana i Radničkog iz Kragujevca remizirali su u Humskoj rezultatom 2:2, u poslednjem 37. kolu Super lige Srbije.

Na taj način su Kragujevčani propustili šansu da osiguraju četvrto mesto na tabeli i da na leto igraju u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Pobeda nad Partizanom, a imala je 0:2 do 75. minuta, ekipi iz Kragujevca je garantovala najmanje četiri evropska meča, odnosno zaradu od 910.000 evra.

Ovako joj za četvrto mesto treba kiks Vojvodine protiv Mladosti, a vesti iz Novog Sada trenutno nisu dobre po Radnički, pa je realno da ga gledamo u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, što je svakako istorijski rezultat, iako je tim Feđe Dudića danas želeo više i bio je blizu.

Partizan je još ranije obezbedio drugo mesto i nastupiće u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, u "stazi pratilaca". Danas ga je poraza još jednom spasao neverovatni golman Aleksandar Jovanović.

Utakmica, koja se igrala pred sablasno praznim tribinama, počela je velikom šansom domaćih, ali Goh nije uspeo da pogodi mrežu, da bi taj promašaj Radnički surovo kaznio već u četvrtom minutu.

Bila je to sjajna tranzicija Kragujevčana. Aleksić je vukao loptu skoro 40 metara, njegov šut je izblokiran, lopta je stigla do Bevisa, koji je asistirao za Vidosavljevića, a ovaj sa peterca matirao Jovanovića, za 0:1.

Albet Nađ je u desetom minutu morao  da na teren pošalje Jankovića umesto povređenog Goha.

Igrali su otvoreno i jedni i drugi nakon ovog pogotka, a gosti su bili puno opasniji.

U 19. i 31. minutu je pretio Bevis, a Jovanović bio na svom prepoznatljivom nivou.

U 27. minutu prava "bomba" Aleksića sa 25 metara i sjajna odbrana golmana Partizana Aleksandra Jovanovića.

Rezervista Aleksa Janković je u 43. minutu propustio veliku priliku za crno-bele. Bio je potpuno sam ispred golmana Lekovića i umesto da šutira, on je centrirao na drugu stativu gde nije bilo nikog. Jeste sudija podigao zastavicu da je ofsajd, ali ga je snimak na televiziji demantovao, te da je Janković postigao gol, on bi bio priznat.

U drugom poluvremenu puno uzbuđenja.

Jovanović je u 51. minutu još jednom odbranom sprečio Aleksića da udvostruči prednost Radničkog, a potom je Baždar u 69. minutu uposlio Severinu, čiji je udarac iz idealne pozicije zaustavio golman Leković.

Bivši igrač Partizana Milan Aleksić je u 71. minutu krunisao svoju odličnu partiju i doveo Radnički "pred vrata raja". Uputio je šut sa ivice kaznenog prostora, lopta je odskočila ispred Jovanovića i završila u njegovoj mreži, za 0:2.

Delovalo je tada da je sve gotovo i da će Radnički biti četvrti, ali se Partizan probudio i odigrao za čast.

Janković je u 75. minutu proigrao Nikolića, a napadač Partizana je loptu poslao u gornji levi ugao gola Radničkog, za 1:2.

Nastavio je domaćin da napada i izjednačio je u 82. minutu.

Natho je kombinovao sa rezervistom Trifunovićem, koji je posle dobrog prijema zakucao loptu u mrežu Radničkog i na efektan način izjednačio na 2:2.

U finišu je Radnički krenuo na sve ili ništa, Pecelj je imao kolosalnu šansu u nadoknadi vremena, ali je nestvarni golman Jovanović sprečio siguran gol.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke