Kragujevac spreman za novi spektakl, besplatan ulaz protiv Lučanaca za dolazak na prag Evrope!

Autor: Darko Mitrović
sreda 01.05.2024.
16:30
Izvor: Sportske.net

Kragujevčani igraju možda i presudan meč u borbi za plasman na evro-scenu.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Dve utakmice, dve pobede kragujevačkog Radničkog od početka plej-ofa, a ujedno je tim Feđe Dudića stekao i velikih pet bodova prednosti u odnosu na Vojvodinu i Čukarički, koji su im glavni konkurenti u borbi za plasman na evropsku scenu.

U četvrtak od 16 časova na ''Čika Daču'' stiže ekipa Mladosti iz Lučana i taj meč Kragujevčani doživljavaju kao možda još i važniji od istorijskog polufinala Kupa protiv Vojvodine, kada su tribine bile izvanredno popunjene.

Eventualnom pobedom bi Radnički bukvalno došao na prag plasmana na evro-scenu, pa su u klubu odlučili da ulaz na ''Čika Daču'' ovoga puta bude besplatan.

''U ime svih ljudi u klubu, od igrača, stručnog štaba i članova uprave, želim da se zahvalim svima onima koji nam pružaju podršku. Mnogo nam znači podrška, kako na našem stadionu, tako i na gostovanjima. Nadam se da će i u meču protiv Mladosti iz Lučana, koji je za nas veoma bitan doći u velikom broju. Mislim da ovi momci to zaslužuju. Ujedno, slobodnim ulazom za sve posetioce, želimo da se odužimo svima koji su uz nas kada se 'lomi' sezona'', počeo je današnju pres konferenciju portparol kluba Ivan Pavlović.

Detaljnije je o sutrašnjoj utakmici danas govorio pomoćni trener Radničkog Adnan Jahić, koji je najpre izneo niz lepih reči o narednom rivalu.

''Što se tiče našeg sutrašnjeg protivnika, dolazi nam vrlo dobra ekipa, sačinjena pretežno od iskusnih igrača koji se dopunjuju igračima iz omladinskog pogona. Valja napomenuti da je to jedan od retkih klubova koji svoje igrače iz omladinskog pogona prodaju za milionske iznose.

Dolazi nam protivnik koji je iskusan i ima ovakvih utakmica dosta u nogama. Važi za iskusnu i čvrstu ekipu. Što se tiče same igre, najopasniji su u tranziciji, što su pokazali i u našem poslednjem susretu kada smo zasluženo poraženi sa 2:0. 

Poseduju igrače koji svojim individualnim kvalitetima u svakom trenutku mogu rešiti utakmicu. Imaćemo sigurno težak posao što se tiče ofanzive, jer ako pogledamo njihov tim, rade zaista fenomenalno defanzivni blok, teško im je dati gol. 

Ovo je za nas možda presudna, možda i najznačajnija utakmica u ovoj sezoni. Moramo biti koncentrisani od prvog do poslednjeg minuta. Voljni momenat ne sme izostati. Želimo da odigramo kvalitetnu utakmicu, kao i mnogo puta od početka sezone. Svi koji istrče na teren, moraju dati svoj maksimum. Potrudićemo se da budemo dobar domaćin, da gostu predstavimo sve dobre segmente, počev od dobrih uslova na terenu'', izjavio je Jahić.

On je takođe istakao važnost velike podrške sa tribina.

''Ovom prilikom bih želeo da se zahvalim navijačima koji nam daju podršku sve vreme, čitave sezone, hvala im na tome. Videli ste, i u Kruševcu smo se osećali kao domaćini. Pozvao bih ih da u četvrtak dođu u što većem broju, da nam daju vetar u leđa, da uzmemo tri boda i na kraju slavimo''. 

U prethodnih par mečeva, Kragujevčani su imali dosta problema sa povredama igrača. Kakva je sada situacija po tom pitanju?

''Bilo je nekoliko povređenih igrača, rotirali smo sastav u prethodnoj utakmici, neke smo i odmarali, ali sutra su svi u pogonu osim Ortiza koji je i dalje povređen. Ostali su svi spremni, jedva čekamo početak utakmice'', istakao je Jahić i još jednom pohvalio rezerviste koji su protiv Napretka u Kruševcu dobili veću minutažu i sjajno su je iskoristili.

''Šef je već posle utakmice pohvalio rezerviste, nekad to bude dobro, nekad loše, ali kod nas to mora biti dobro, jer tako je i baziran trenažni proces. Oni zaista dobro rade i faktički su oni izvukli prethodnu utakmicu. Imamo još jedan trening do utakmice i videćemo da sutra, ako Bog da, na teren istrrče najspremniji'', zaključio je Adnan Jahić.

Dodajmo još da osim povređenog Ortiza stručni štab Radničkog sutra neće moći da računa ni na dvostrukog strelca iz meča sa Napretkom, Miloša Ristića koji nema pravo nastupa zbog žutih kartona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke