Kragujevačka ''mašina za golove'' ponovo radi punom parom!

Autor: Darko Mitrović
petak 25.10.2024.
20:21
Izvor: Sportske.net

Radnički je najnovijom pobedom potvrdio zašto je drugi najefikasniji tim u Superligi.

Nenad Kotlajic/Radnicki 1923
Nenad Kotlajic/Radnicki 1923

Povezane vesti

U drugoj utakmici 13. kola Superlige Srbije kragujevački Radnički 1923 je u Gornjem Milanovcu savladao ekipu Jedinstva iz Uba sa ubedljivih 4:0.

Ovo je šesta pobeda Kragujevčana od početka superligaške sezone, pa će prenoćiti na četvrtoj poziciji na tabeli sa 20 bodova, a Jedinstvo je i dalje na dnu tabele sa samo pet bodova.

Inače, sa ova četiri pogotka, Radnički je stigao do brojke od 26 golova u 13 kola i samo je Crvena zvezda efikasnija od Dudićevog tima.

Radnički je već u drugom minutu imao sjajnu priliku preko Evandra posle centaršuta Gluščevića, ali samo četiri minuta kasnije je Gluščević posle akcije Bevisa i njegovog dodavanja sa leve strane doveo Kragujevčane u vođstvo - 1:0. Bio je to prvi pogodak Gluščevića od početka sezone.

Devet minuta kasnije Dadić je sa leve strane centrirao za Ćosića, a sve bolji desni bek Kragujevčana sa nekih šest metara pogađa mrežu gostiju za 2:0.

Kada je posle prodora Zeljkovića u kazneni prostor i Stankovski postigao treći gol za Radnički u 33. minutu, ovaj meč je praktično bio rešen - 3:0.

Tu se tim trenera Dudića nije zaustavio, iako je trener Jedinstva Miloš Obradović u poluvremenu izvršio dvostruku izmenu, promenio formaciju i pokušao da igru svog tima učini bržom i agresivnijom.

Štoper Radničkog Samir Zeljković je, posle asistencije kod trećeg gola, uspeo da se upiše i u strelce. Sve se dogodilo u 53. minutu kada je Ristić odlično izveo slobodan udarac, a Zeljković udarcem glavom sa desetak metara naterao mladog Jovanovića da i četvrti put vadi loptu iz mreže - 4:0.

Do kraja meča su Kragujevčani rutinski odradili posao, trener Dudić je ukazao priliku i mladom Vanji Tomiću, ali i debitantu Anastasiosu Celjosu, doskorašnjem članu Olimpijakosa koji je ove jeseni postao najnovije pojačanje Radničkog.

Ipak, rezultat se do kraja nije menjao.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke