Kragujevački Radnički doveo golmana iz Genta!

Autor: Darko Mitrović
subota 22.06.2024.
14:45
Izvor: Sportske.net

Omladinski reprezentativac Srbije pojačaće konkurenciju među golmanima.

fkradnicki.com/Nenad Kotlajić
fkradnicki.com/Nenad Kotlajić

Povezane vesti

Posle istorijske sezone u kojoj je prvi put ostvaren plasman na evropsku scenu, ovog leta u kragujevačkom Radničkom vredno rade na jačanju ekipe koja bi i u Evropi imala šta da pokaže.

Najpre je došlo do odlazaka nekolicine igrača iz prošlosezonskog sastava (Tomić, Zorić, Đurić, Milošević, Ivelja), ali brzo su na red i došla pojačanja. Prvo koje su Kragujevčani zvanično predstavili je novi golman Radničkog, mladi Luka Lijeskić.

Ovaj momak ima 19 godina, omladinski je reprezentativac naše zemlje, a na ''Čika Daču'' je stigao iz belgijskog Genta gde je proveo prethodnih godinu dana. Ponikao je u Brodarcu odakle je i otišao u Belgiju prošlog leta, a s obzirom da u Gentu nije dobio pravu priliku sada se odlučio na povratak u Srbiju posle poziva kragujevačkog superligaša.

''Bio sam u potrazi za novim klubom, odnosno sredinom u kojoj bih mogao da branim i da se dalje razvijam. Smatram da je dolazak u Radnički najbolji mogući potez za moju buduću karijeru. Tu sam da pomognem ekipi i pružim svoj doprinos u nastupajućoj sezoni'', izjavio je Lijeskić.

On je sa Radničkim potpisao ugovor na tri godine, a za mesto među stativama boriće se sa iskusnijim Stojanom Lekovićem i Milošem Mladenovićem.

Narednih dana očekuju se nove promocije pojačanja u Radničkom. Dosadašnji levi bek Metalca Vukašin Bulatović je već priključen ekipi, a pojedini mediji iz BiH su najavili dolazak i defanzivca Samira Zeljkovića iz Sarajeva.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke