Kragujevački Radnički je i dalje jedini naš klub koji ima pobedu u Evropi posle skoro godinu dana...

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 08.08.2024.
22:52
Izvor: Sportske.net

Tako je i posle večerašnjih utakmica.

Nenad Kotlajić/Radnički 1923
Nenad Kotlajić/Radnički 1923

Povezane vesti

Partizan i Vojvodina su večeras nastupili u trećem kolu kvaifikacija za Ligu Evrope, odnosno Ligu konferencija, ali ništa novo se nije dogodilo.

Naši klubovi su nastavili da ređaju poraze uz manje ili više dobre igre, ali rezultati se pamte, igra mnogo brže zaboravlja. Partizan je ovoga puta poražen od Lugana na svom terenu sa 1:0, a Vojvodina u Mariboru u poslednjim sekundama sa 2:1.

Sećate se, pre sedam dana je debitant na evropskoj sceni, kragujevački Radnički nepravedno bio na udaru dela javnosti posle poraza od Mornara u Podgorici u penal-seriji, pa je čak i Partizanovih 2:9 protiv Dinama iz Kijeva te večeri nekako ostalo u senci te utakmice.

Ali, taj Radnički je prvi put izašao na evropsku scenu ovog leta, dobio je prvi meč u Leskovcu sa 1:0 efektnim golom Milana Aleksića i ta pobeda Radničkog je još uvek jedina pobeda nekog srpskog kluba na evropskoj sceni još od 17. avgusta prošle godine i Partizanove pobede nad Sabahom (2:0) u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Radnički je u Evropi odigrao ukupno dve utakmice od kojih je dobio jednu, ali šta je sa ostalih tridesetak koje drugi naši predstavnici nisu uspeli da dobiju u ovih godinu dana...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke