Kragujevački Radnički počeo pripreme, jači za novog sportskog direktora!

Autor: Darko Mitrović
sreda 15.01.2020.
19:21
Izvor: Sportske.net, fkradnicki.com

Naslednik Aleksandra Simovića brzo izabran.

fkradnicki.com/Nenad Kotlajić
fkradnicki.com/Nenad Kotlajić

Povezane vesti

Finiš jesenjeg dela sezone u Prvoj ligi Srbije obeležile su bolje igre kragujevčkog Radničkog, posle dužeg kriznog perioda. A onda, kada se otišlo na zimsku pauzu, usledila je neočekivana informacija da klub napušta sportski direktor Aleksandar Simović.

Ipak, on će i dalje biti podrška klubu, ali na neki drugi način, što je i danas potvrdio na početku priprema ekipe sa ''Čika Dače''.

Po obavljenoj prozivci od strane trenera Darka Milisavljevića, Simović se obratio igračima i predstavio im svcog naslednika, Nikolu Fržovića, koji će u narednom periodu obavljati funkciju sportskog direktora Radničkog.

''Na ovu funkciju stupam kao neko ko je sportski radnik već skoro dvadeset godina. Radnički je veliki klub sa bogatom tradicijom, koji teži konstantnom napretku, tako da su naši ciljevi prevashodno vezani za što bolji plasman na tabeli.

Moj prethodnik, Aleksandar Simović, podigao je klub na izuzetno visok nivo, a ja ću se potruditi da Radnički u budućnosti bude još veći klub nego što je to danas'', izjavio je na svom zvaničnom predstavljanju Fržović, koji je nekoliko godina obavljao funkciju generalnog sekretara kragujevačkog Kluba malog fudbala Ekonomac.

Još nije napunio 40 godina i biće među najmlađim sportskim direktorima Radničkog u njegovoj istoriji.

''Smatram da je ovo dobar poslovni i sportski izazov za mene. To je bio možda i ključni motiv da prihvatim ovu funkciju'', istakao je Fržović.

Na funkciju je stigao u jeku zimskog prelaznog roka, navijači očekuju pojačanja, ali...

''Još uvek nemamo novajlija, jer nam nije cilj da gomilamo igrače, već su nam potrebna pojačanja koja svojim igračkim i ljudskim kvalitetima mogu da dignu ekipu na jedan viši nivo. Nemamo nameru da žurimo i pravimo ishitrene odluke. Ukoliko budemo našli odgovarajući tip igrača na tržištu, sigurno ćemo reagovati'', objasnio je trener Darko Milisavljević.

Prvu proveru tokom priprema Radnički će imati 25. januara protiv svoje omladinske ekipe. Slede utakmice sa beogradskom Lokomotivom (1. februar), Jagodinom (5. februar), Slogom iz Požege (8. februar), Slogom iz Petrovca na Mlavi (12. februar) i Jedinstvom iz Uba (15. februar), dok je generalna proba predviđena za 22. februar protiv čačanskog Borca.

Prva liga Srbije nastavlja se 29. februara, kada će Radnički 1923 dočekati ekipu Žarkova.
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke