Kragujevački Radnički počeo pripreme, sedmorica otišla, da li će i Neca Tomić?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 18.12.2022.
21:30
Izvor: Sportske.net

Ponovo velike kadrovske promene u Radničkom.

fkradnicki.com/Nenad Kotlajić
fkradnicki.com/Nenad Kotlajić

Povezane vesti

Za ekipu kragujevačkog Radničkog zimski odmor je završen, pošto je danas trener Dejan Joksimović obavio prozivku na početku priprema za drugi deo sezone.

Radnički je tokom jeseni bio jedno od prijatnijih iznenađenja u Super ligi, jer je prvi deo sezone završio na osmom mestu, sa velikim izgledima da se plasiraju u plej-of.

Ali, tokom duge zimske pauze došlo je do velikih kadrovskih promena u ekipi, pa je iz kragujevačkog superligaša otišla čak sedmorica igrača.

To su: golmani Stefan Čupić i Željko Kuzmić, napadači Vojo Ubiparip i Marko Šimić, nekadašnji kapiten Aleksandar Varjačić, mladi crnogorski reprezentativac Miloš Brnović, kao i iskusni defanzivac Dušan Cvetinović, koji je uz odgovarajuće obeštećenje prešao u redove TSC-a iz Bačke Topole, potvrđeno je na zvaničnom kluopskom sajtu.

Postoje spekulacije da bi ekipu mogao da napusti i veteran Nemanja tomić i da je za njegove usluge zainteresovana lučanska Mladost, gde su već stigli Marko Mirić početkom ove sezone i Varjačić na kraju jeseni.

Hoće li biti i pojačanja?

''Naravno da smo u potrazi za novim igračima. Međutim, poučeni iskustvom iz prethodnog prelaznog roka, kada smo morali da sačekamo na prava pojačanja, ne želimo da brzamo sa dovođenjem novajlija. Pažljivo pratimo tržište i nastojimo da pronađemo one igrače za koje smo sigurni da nam mogu doneti potreban kvalitet na određenim pozicijama'', izjavio je sportski direktor Radničkog Slavko Perović.

''Uzevši u obzir raspored i činjenicu da se veliki broj ekipa već sada ozbiljno pojačao, sigurno da nas očekuje možda još teži i zahtevniji posao u nastavku sezone. Mi smo i u prvom delu sezone pokazali da možemo da se ravnopravno nosimo sa svakim rivalom u ligi i verujem da ćemo uz odgovarajuća pojačanja na pojedinim deficitarnim pozicijama u timu biti još konkurentniji u borbi za plej-of'', rekao je trener Radničkog Dejan Joksimović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke