Kragujevčani baš umeju sa Zvezdinom filijalom, preokret za novu pobedu!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 08.06.2020.
19:31
Izvor: Sportske.net

U prvom delu sezone slavili su i na ''Marakani''.

Nenad Kotlajić/kgsport.info
Nenad Kotlajić/kgsport.info

Povezane vesti

U danu kada je ozvaničeno da će se stadion ''Čika Dača'' u Kragujevcu uskoro rušiti i da će na tom mestu biti izgrađen novi, moderni stadion, na ''Čika Dači'' je odigran derbi 28. kola Prve lige Srbije, između Radničkog i beogradskog Grafičara.

Bilo je zanimljivo, efikasno, a na kraju je Radnički posle preokreta u drugom poluveremenu slavio sa 3:2.

Domaći su poveli već u 10. minutu, kada je Ćitrović prihvatio loptu u ''srcu'' kaznenog prostora i pored dvojice protivničkih igrača poslao loptu u mrežu- 1:0.

Gostujuća ekipa je uzvratila dvanaest minuta kasnije, Cvetković je probio po levoj strani, umakao je pažnji defanzivaca Radničkog i sa nekih sedam-osam metara iskosa sa leve strane doneo Zvezdinoj filijali izjednačenje.

Još veći kiks odbrane Radbničkog viđen je u 43. minutu, kada je Krstović ostavljen sam posle centaršuta sa desne strane i napadaču Grafičara nije bilo teško da udarcem glavom pogodi za 1:2 na semaforu.
-
Baner 4 derbi

Gol je obeležio uz dosta emocija, delvalo je da je nekolio sekundi plakao dok je licem i rukama bio naslonjen na zemlju.

Ali, u nastavku, druga slika, a u junaka utakmice izrastao je napadač Radnićčkog Slađan Nikodijević, koji je sa dva pogotka, u 59. i 65. minutu doneo tri boda Radničkom, koji je ipak daleko od borbe za plasman u Superligu.

Grafičar je posle ovog meča ostao na drugom mestu sa 48 bodova, Kragujevčani imaju deset bodova manje na osmoj poziciji.
 
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke