Kragujevčani idu na surduličku ''Bombonjeru'' po šestu u nizu!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 07.03.2024.
17:00
Izvor: Sportske.net

Ali, oprezni su u najavama, veoma cene narednog rivala.

Screenshot/YouTube/RFK1923 TV
Screenshot/YouTube/RFK1923 TV

Povezane vesti

Posle pet uzastopnih pobeda u Superligi, ekipa kragujevačkog Radničkog 1923 se probila na peto mesto na tabeli i odličnim igrama nagovestila da bi do kraja sezone možda mogla i da se izbori za istorijski plasman na evropsku scenu.

Narednu utakmicu Šumadinci će igrati već sutra od 16.30 časova u Surdulici protiv poslednjeplasirane ekipe Radnika, koja je osokoljena ubedljivom pobedom u Nišu u prošlom kolu (3:0).

Na toj utakmici gosti iz Kragujevca neće imati pomoć šefa struke Feđe Dudića koji je isključen u prošlom kolu protiv IMT-a, pa će njegovu ulogu preuzeti prvi saradnik Adnan Jahić koji je danas i najavio gostovanje na surduličkoj ''Bombonjeri''.

''Bez obzira što zauzima poslednje mesto na tabeli, Radnik je jedna jako borbena i nezgodna ekipa, koja nije imala sportske sreće na nekim prethodnim utakmicama. 

Uostalom, videli smo u prošlom kolu u Nišu, kao i u našoj prvoj međusobnoj utakmici na 'Čika Dači' koju smo dobili minimalnim rezultatom (1:0), da se radi o kvalitetnoj i dobroj ekipi, koja će sigurno izuzetno motivisana ući u predstojeću utakmicu, želeći da se domogne preko potrebnih bodova koji bi joj omogućili da uhvati priključak sa ostalim konkurentima u borbi za opstanak. 

Izvesno je da će imati i veliku podršku sa tribina, tako da nam neće biti nimalo lako da dođemo do novih bodova'', izjavio je Jahić.

On sutra zbog kartona neće imati na raspolaganju Matiju Gluščevića, čoveka odluke iz prošlog kola protiv IMT-a, ali se u ekipu vraća Kilijan Bevis, koji je briljirao nedavno protiv Javora u Ivanjici, gde je bio dvostruki strelac.

''Ovo će, po meni, biti jedna od najzahtevnijih utakmica za nas od početka prolećnog dela prvenstva, posebno sa tog nekog psihološkog aspekta. Mi smo u seriji dobrih rezultata, dok sa druge strane naš protivnik traži slamku spasa. 

Moramo biti maksimalno fokusirani i obratiti pažnju na te njihove duge lopte i ofanzivni prekid. Nadam se i da će teren biti dobro pripremljen, kako bi prisutna publika mogla da uživa u dobrom fudbalu. Na nama je da se držimo naših principa igre, da budemo rastrčani i fokusirani i sigurno je da u tom slučaju dobar rezultat neće izostati'', zaključio je Jahić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke