Kragujevčani igraju sjajno, ali IMT im ne leži - Spremite se za još dobrog fudbala na ''Čika Dači''!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 29.02.2024.
16:00
Izvor: Sportske.net

Radnički 1923 želi nastavak serije pobeda.

Screenshot/YouTube/RFK1923 TV
Screenshot/YouTube/RFK1923 TV

Povezane vesti

Tri pobede od početka drugog dela sezone, plus još jedna s kraja jeseni, učinak su kragujevačkog Radničkog u poslednja četiri prvenstvena kola i zahvaljujući toj seriji pobeda su se probili nadomak mesta koje vodi na evropsku scenu!

Već u petak od 14 časova odlična ekipa trenera Feđe Dudića ponovo izlazi na teren, a u goste joj dolazi beogradski IMT.

''Traktoristi'' su, nasuprot Radničkom, upisali tri poraza u nastavku sezone, pa će u Kragujevac stižu silno motivisani da taj niz prekinu, a u prilog im ide da su u dva susreta sa Radničkim od početka sezone dva puta uspeli da trijumfuju - najpre u prvenstvenom susretu sa 1:0, a onda i u prijateljskom duelu tokom zimskih priprema (2:1).

Na to je u najavi sutrašnje utakmice upozorio pomoćni trener Radničkog Adnan Jahić.

''Uprkos ovoj seriji od tri uzastopne pobede, mi ostajemo čvrsto na zemlji. Atmosfera je, kako u ekipi, tako i u samom klubu, na jednom zavidnom nivou. Želimo da nastavimo u istom ritmu, ne odustajući pritom od naših već poznatih principa igre, koji su nam i doneli dobre rezultate u dosadašnjem delu takmičenja. Imali smo nešto manje vremena za pripremu utakmice u odnosu na rivala, ali to svakako ne remeti naše pobedničke ambicije u predstojećem susretu.

Tačno je da naš naredni rival, ekipa IMT-a, trenutno prolazi kroz rezultatsku krizu, ali sam isto tako mišljenja da nisu imali sportske sreće u određenim segmentima na prethodne tri utakmice, što ih je na kraju krajeva i koštalo poraza. Recimo, protiv TSC-a su pri rezultatu 0:0 promašili jedanaesterac, na utakmici sa Partizanom su takođe bili ravnopravan rival u pojedinim delovima meča, dok su u poslednjem duelu sa Radničkim iz Niša propustili da realizuju nekoliko izglednih prilika u drugom poluvremenu. Sigurno je da će biti izuzetno motvisani da upravo protiv nas stave tačku na ovaj krizni period'', naglasio je Jahić i dodao:

''Sama činjenica da nas je IMT porazio u prethodnoj utakmici u prvenstvu, kao i da nam je naneo jedini poraz u pripremnom periodu, dovoljan su razlog za oprez pred sutrašnje odmeravanja snaga. Evidentno se radi o ekipi koja nam ne leži ove sezone, ali ukoliko mi budemo pravi sutra, onda ne sumnjam u dobar rezultat''.

Najboljeg strelca i kapitena IMT-a Miloša Lukovića je izdvojio kao najveću opasnost u sutrašnjoj utakmici, pogotovo jer se radi o igraču za koga je Strazbur ove zime izdvojio oko pet miliona evra.

''Ekipa IMT-a predstavlja jedan dobar skup iskusnih i mladih, poletnih igrača. Dobro znamo da nam najveća opasnost preti od njihovog mladog špica Miloša Lukovića. Ukoliko njega neutralisašimo, odradili smo veliki deo posla. Što se tiče defanzive, tu imaju dva jako iskusna štopera, Ćosića i Vukovića, sa zavidnim inostranim iskustvom. Moramo takođe obratiti pažnju na njihovu igru u tranziciji, koja im je jedno od jačih oružja''.

U odnosu na meč u Ivanjici, Radnički će protiv IMT-a biti jači za golmana Stojana Lekovića koji je odradio suspenziju zbog kartona, ali i slabiji za dvostrukog strelca protiv Javor Matisa, Kilijana Bevisa koji odrađuje suspenziju zbog crvenog kartona.

Naravno, u Radničkom očekuju dobru posetu, to su i zaslužili odličnim rezultatima, ali problem je što se utakmica igra u nezgodnom terminu (14h), tokom radnog dana.

''Zahvalio bih se našim navijačima na pruženoj podršci u prethodnim utakmicama i ujedno ih pozvao da nas i u petak podrže u značajnom broju, bez obzira što je radni dan i što možda neće svi biti u mogućnosti da dođu na stadion'', poručio je Jahić.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke