Kragujevčani ne odustaju, stižu pojačanja za opstanak u Superligi

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 06.01.2022.
21:19
Izvor: Sportske.net, RTK

Zimu su dočekali na dnu tabele, na proleće će morati mnogo bolje ako ne žele ekspresni povratak u PLS.

fkradnicki.com/Nenad Kotlajic
fkradnicki.com/Nenad Kotlajic

Povezane vesti

Fudbaleri kragujevačkog Radničkog 1923 imali su turbulentnu jesen po povratku u superligaško društvo. Početak je bio kao iz snova za ovu ekipu, dve pobede u prva dva kola, ali kako je sezona odmicala, bilo je sve više problema, pre svega sa brojnim povredama igrača.

A kada je povređen i najbolji igrač ove ekipe, iskusni napadač Marko Mirić, Radnički je ušao u seriju poraza, pa posle prvog dela sezone zauzima poslednje mesto na tabeli sa 16 bodova, koliko ima i Metalac iz Gornjeg Milanovca.

Ipak, optimizam ne napušta ljude u klubu, a sportski direktor Slavko Perović je u razgovoru za Radio televiziju Kragujevac najavio značajne promene u igračkom kadru ove zime.

Klub će se zahvaliti nekolicini igrača koji nisu ispunili očekivanja, a istovremeno se najavljuje dolazak iskusnih igrača koji znaju kako se igra na rezultat.

''Moramo da napravimo neki blagi zaokret, da se pojačamo sa nekim iskusnim takmičarima, jer nam je sada rezultat u prvom planu. Ali, mislim da situacija nije tragična i mislim da sa par dobrih igrača i ozdavljenjem naših ključnih igrača imamo dobre šanse za bolje rezultate i da brzo izađemo iz ove situacije'', poručio je Perović.

Kragujevčani će pripreme za drugi deo sezone početi 8. januara, a dvanaest dana kasnije trebalo bi da u inostranstvu započnu završni deo priprema.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke