Kragujevčani ne staju, novo pojačanje u ofanzivi stiglo iz Čukaričkog!

Autor: Darko Mitrović
petak 09.09.2022.
19:39
Izvor: Sportske.net, fkradnicki.com

Radnički ima problema sa realizacijoim, njegov dolazak bi trebalo da bude deo rešenja.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Još jedan zanimljiv superligaški transfer je danas ozvaničen - kragujevački Radnički 1923 je ponovo aktivan na tržištu, samo nekoliko dana pošto je angažovao iskusnog hrvatskog napadača Marka Šimića.

Danas su Kragujevčani predstavili još jedno pojačanje u ofanzivnoj liniji tima, a to je dosadašnji krilni napadač Čukaričkog Stefan Čolović koji je sa Radničkim potpisao ugovor na dve godine.

Čolović je u mlađim kategorijama imao zanimljiv put. Ponikao je u Crvenoj zvezdi, onda nastupao za Rad i Partizan, a deo svog fudbalskog razvoja je imao i u madridskom Atletiku.

Seniorsku karijeru je počeo u Radu, odakle se preselio u Bosnu i Hercegovinu gde je nastupao za Drinu iz Zvornika iz Slobodu iz Tuzle. Po povratku u Srbiju je branio boje Jagodine, pirotskog Radničkog, Kolubare i Proletera, a posle jednogodišnjeg iskustva u irskom Dandalku, opet se vratio u Srbiju, ali u ekipu Čukaričkog, gde je proveo prethodnih godinu i po. Sada je vreme za još jedan superligaški izazov, u kragujevačkom Radničkom 1923.

''Svidela mi se ta sportska priča u Radničkom ovog leta i shvatio sam da bi dolazak u Kragujevac predstavljao pravi potez. Imao sam tokom karijere priliku da igram na 'Čika Dači' i znam da je Kragujevac jedna zdrava fudbalska sredina. Smatram da je Radničkom, s obzirom na kvalitet igračkog kadra, mesto među prvih osam ekipa na tabeli. Nadam se da ću svojim superligaškim iskustvom doprineti još boljim rezultatima ekipe u nastavku sezone'', izjavio je 28-godišnji Čolović na današnjoj promociji u Kragujevcu.

Sportski direktor Radničkog Slavko Perović smatra da je Čolović pravo pojačanje za kragujevački tim.

''Čolović je po mom mišljenju pravo pojačanje za nas. Bili smo prinuđeni da nešto duže čekamo na njegov potpis, s obzirom na brojne ponude iz inostranstva koje je imao, ali se to čekanje na kraju isplatilo. Verujemo da je to igrač koji će nam doneti stabilnost i kreativnost u poslednjoj trećini terena, gde smo imali dosta problema u prethodnih deset kola'', izjavio je Perović koji je isključuje mogućnost angažovanja još nekog pojačanja u narednih nekoliko dana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke