Kragujevčani počeli pripreme, ciljaju istorijski uspeh, ali ima problema - Za sada jedan odlazak, pojačanja ''u magli''

Autor: Darko Mitrović
sreda 10.01.2024.
20:30
Izvor: Sportske.net

Baza za pripreme još nije poznata.

Screenshot/YouTube/RFK1923 TV
Screenshot/YouTube/RFK1923 TV

Povezane vesti

Poput većine superligaša, i kragujevački Radnički 1923 je danas počeo pripreme za drugi deo sezone.

Tim koji sa klupe odlično vodi Feđa Dudić je prvi deo sezone završio na desetom mestu sa 23 boda, uz plasman u četvrtfinale Kupa Srbije.

Cilj je, naravno, da se izbori plasman u plej-of drugu godinu uzastopno, a svaki korak dalje u Kupu bi za Radnički bio istorijski uspeh.

Tokom prvog treninga ekipe posle zimske pauze, novinarima se danas obratio sportski direktor kluba Slavko Perović, koji je otkrio da postoje određeni problemi sa izborom baze u kojoj bi se obavio glavni deo priprema.

''Brzo je prošlo od poslednje utakmice protiv Radnika. Imamo malo problema sa vremenskim uslovima, ali u principu, plan je da do daljeg treniramo u Kragujevcu. Zakazali smo prijateljsku utakmiu za 19. januar, a u toku su i razgovori sa nekim hotelima iz okolnih zemalja za pripreme. 

Postoje određeni problemi. Kao što znate, mi se finansiramo od grada i dosta zavisimo od budžeta grada prema nama. Izbori su nedavno završeni, još nije formirana gradska Skupština, pa te neke stvari ne možemo da znamo kao što smo do sada znali, a nama od toga zavise i potezi u prelaznom roku, kao i odlazak na pripreme. Nadam se da ćemo narednih dana i to rešiti i precizirati. Nije nam prijatno što počinjemo prozivku, a još ne znamo da li i gde odlazimo na pripreme'', izjavio je Perović.

Jedan od standardnih igrača iz jesenjeg dela sezone je već napustio ekipu, očekuju se još neki odlasci, a pojačanja su ''u magli'' zbog pomenutog problema sa budžetom.

''Trener je dao neki spisak igrača na koje ne računa. Sa njima su vođeni razgovori, što o raskidu ugovora, što o odlasku na pozajmice. Sa trojicom igrača smo napravili dogovore o raskidu ugovora, za dva ili tri igrača se traže neke potencijalne pozajmice i sa jednim igračem tražimo model rastanka, jer nije u planovima šefa stručnog štaba.

Od igrača koji su imali značajniju ulogu u prvom delu sezone, štoper Entoni Izučukvu je definitvno otišao, jer je došao na kratak period da pomogne i sebi i nama. Pregovarali smo sa njim oko potencijalnog produžetka na još šest meseci, ali njegove zahteve Radnički nije mogao da ispuni.

Od igrača je jedino on otišao, imamo razgovore za potencijalne transfere, nadamo se odlasku Čolovića, možda i prodaji Činedua.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Pojačanja jesu u planu, ali kao što sam rekao, dosta zavisi od toga koliki će nam budžet biti. To nije ničija greška, ali naš kub funkcioniše na takav način. Moramo da čekamo informacije od grada da bismo znali da li nekome možemo da ponudimo jednu ili drugu cifru i koji kvalitet igrača možemo da dovedemo. Skautirali smo, imamo neke želje i nadam se da ćemo što pre krenuti sa realizacijom ulaznih transfera.

Postavili smo kao prioritet da pojačamo konkurenciju na levom beku, gde smo imali samo Pecelja. To smo popunjavali sa Miloševićem na nekim utakmicama. Izučukvu je otišao, pa sada tražimo i štopera, a ostale pozicije su za sada prilično popunjene. Potencijalni dolasci na drugim pozicijama, zavisili bi od odlazaka'', objasnio je Perović.

Šta očekuje od ekipe na proleće?

''Naša obaveza je da u svaku utakmicu i u svaki trening ulazimo sa 300 posto i da idemo na pobedu. Momci su pokazali da mogu da igraju sa svakim i da budu bolji od svakog. Najveći cilj je da ove godine napravimo istorijski plasman u Kupu, da li polufinale, finale, ili nešto više, to ćemo svakako imati kao jedan od prioriteta, ali nećemo zbog toga da zanemarimo prvenstvo'', naglasio je Perović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke