Kragujevčani počeli pripreme, važan potpis uvod u seriju zimskih pojačanja

Autor: Darko Mitrović
subota 08.01.2022.
16:26
Izvor: Sportske.net, fkradnicki.com

Posle loše odigranog prvog dela sezone, ekipa Radničkog 1923 iz Kragujevca počela rad sa jasnim ciljem da se izbori opstanak u Super ligi.

Screenshot/YouTube/RFK1923 TV
Screenshot/YouTube/RFK1923 TV

Povezane vesti

Od sjajnog početka sezone, kragujevački Radnički 1923 je došao u situaciju da jesen završi na dnu tabele sa samo 16 osvojenih bodova, pa ih mnogi već otpisuju iz trke za opstanak u ligi.

Ipak, u Radničkom su i dalje optimisti, a od onoga što budu uradili tokom zimske pauze do početka prolećnog dela sezone zavisiće i realna procena njihovih šansi da zadrže mesto u eliti.

Neki potezi su već povučeni, a za sada najvažniji je da je najbolji strelac ekipe, iskusni Marko Mirić produžio ugovor na još godinu i po. Osim toga, takođe je važna vest da se Mirić oporavio od povrede zbog koje je propustio nekoliko utakmica u završnici prvog dela sezone.

''Ljudi iz uprave kluba su mi ponudili produžetak saradnje na još godinu i po dana, koji sam ja oberučke prihvatio, pre svega iz razloga što verujem da možemo do ostvarenja našeg cilja, a to je opstanak u ligi.

Poslednjih desetak dana treniram dobrim intenzitetom, testiranja su pokazala da je sve kako treba i nadam se da neću imati ovakvih problema u nastavku sezone.

I pored ne baš zavidnog položaja na tabeli, atmosfera u ekipi je jako dobra. Svi smo orni, odmorni i rešeni da pružimo svoj maksimum kako bismo spremno dočekali početak prolećnog dela sezone. Očekuje nas velika borba za očuvanje superligaškog statusa, ali verujem da ćemo u njoj uspeti da istrajemo do kraja i da ćemo se i naredne sezone nadmetati u najkvalitetnijem rangu takmičenja'', istakao je Mirić.

Trener Zoran Milinković najavio je dolazak nekoliko pojačanja u narednim danima, a kada je u pitanju plan zimskih priprema, fudbaleri Radničkog će trenirati u Kragujevcu do 17. januara, a potom se sele u tursku Antaliju, gde će obaviti bazični deo priprema i odigrati par izuzetno jakih kontrolnih utakmica protiv ekipa iz Ukrajine, Bugarske i Poljske.

Povratak u Kragujevac predviđen je za 31. januar, a plan je da se do početka drugog dela sezone zakaže još jedna kvalitetna provera.

''Pripreme počinjemo standardnim testiranjem igrača, kako bismo se uverili u njihovo trenutno fizičko stanje. Potom ćemo raditi na podizanju kondicije, ali i stvaranju željenog modela igre, kako bismo što pre došli do tog nekog konačnog proizvoda. Neka naša želja je da do odlaska u Tursku odigramo bar jednu kontrolnu utakmicu, ali to u velikoj meri zavisi od situacije sa kovidom.

 Moramo biti svesni da nas očekuje mnogo rada, truda i stresa na putu ka ostvarenju našeg zajedničkog cilja, a to je opstanak u ligi. Znamo da su nas mnogi već sada otpisali, što može da nam bude samo dodatni stimulans u nastavku prvenstva. Imamo neku svoju računicu, na ruku nam ide i to što nije prevelika bodovna razlika između ekipa koje se bore za opstanak u ligi, tako da verujemo u pozitivan rasplet ove sezone.

U pregovorima smo sa nekolicinom igrača, koje ćemo pokušati da konkretizujemo u narednim danima. Naravno, nećemo odustati ni od tradicije priključivanja igrača iz omladinske selekcije prvom timu, tako da je neki naš plan da do polaska u Tursku imamo potpuno jasnu sliku kada je reč o igračkom kadru'', objasnio je Milinković u razgovoru za klupski sajt.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke