Kragujevčani posle šeste u nizu: ''Pobedonosni gol u najslađem trenutku''

Autor: Darko Mitrović
subota 09.03.2024.
17:18
Izvor: Sportske.net

Sada im je i četvrto mesto nadohvat ruke.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2023
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2023

Povezane vesti

Fudbaleri kragujevačkog Radničkog su juče nastavili svoj impresivan niz pobeda u Superligi. Šesti uzastopni trijumf su ostvarili u meču 24. kola na gostovanju Radniku u Surdulici, rezultatom 1:0, a gol odluke postigao je Bevis u samom finišu meča.

Uz ovaj trijumf, Kragujevčane je obradovao i ishod meča u Lučanima, gde je Čukarički poražen istim rezultatom, pa sada Čukarički i Radnički na deobi četvrtog i petog mesta imaju po 38 bodova.

''Znali smo da nas očekuje teška utakmica sa veoma motivisanim protivnikom. U prvom poluvremenu nismo bili na očekivanom nivou, ali je u nastavku to već bio onaj Radnički na koji je naša publika već navikla. Mislim da smo bili apsolutno dominantni u drugih 45 minuta i da smo zasluženo postigli taj pobedonosni pogodak u možda najslađem trenutkom. 

Čestitao bih mojim igračima na borbenosti i tome što ni po koju cenu nisu odustajali od naših principa igre. Čak i u momentima kada je protivnik izašao prilično visoko, mi nismo želeli da preskačemo sredinu terena, već smo pokušavali da kroz posed dođemo u priliku da ugrozimo protivnički gol'', izjavio je pomoćni trener Radničkog Adnan Jahić koji je juče vodio ekipu sa klupe, u odsustvu suspendovanog šefa struke Feđe Dudića.

Iskusni štoper Slobodan Simović je juče obavio veliki posao u defanzivi, u tandemu sa kapitenom Mitrovićem.

''Bili smo svesni toga da nećemo lako doći do bodova u Surdulici, gde se nijedna ekipa ove sezone nije naigrala. Radnik je još jednom pokazao da je ekipa koja zaslužuje maksimalan respekt, bez obzira na položaj tabeli. Dobro smo se pripremili za ovu utakmicu, uspešno isparirali domaćinu i na kraju strpljivom igrom došli do željenih bodova'', izjavio je Simović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke