Kragujevčani pred Vojvodinu: ''Ne plašimo se nikoga, ne odstupamo od svog stila igre!''

Autor: Darko Mitrović
petak 16.02.2024.
16:45
Izvor: Sportske.net

I oprez, ali i optimizam na ''Čika Dači'' pred dolazak Novosađana.

Screenshot/YouTube/RFK1923 TV
Screenshot/YouTube/RFK1923 TV

Povezane vesti

Posle uspešnog starta prolećnog dela sezone i pobede na svom terenu nad imenjakom iz Niša od 3:2, kragujevački Radnički će u nedelju od 13 časova, u okviru 21. kola Superlige dočekati i ekipu Vojvodine.

Ovaj duel je na današnjoj pres konferenciji najavio šef stručnog štaba Radničkog Feđa Dudić, koji se najpre osvrnuo na prethodni duel sa Nišlijama.

''Imali smo prilično dugu analizu posle utakmice sa Radničkim iz Niša, možda i najdužu u dosadašnjem delu sezone. Tačno je da smo postigli tri gola, ali smo isto tako propustili bar još 4-5 kolosalne prilike da pobedu učinimo ubedljivijom. Naravno da me raduje to što ulazimo u šanse, ali je isto tako neophodno da podignemo nivo koncentracije u završnici. Ono čime sigurno ne mogu da budem zadovoljan, to je taj neshvatljiv pad koncentracije u odbrani u poslednjih dvadeset minuta utakmice. To su neke stvari na koje smo igračima skrenuli pažnju i verujem da će naredne utakmice doneti određeni pomak, kako u pogledu realizacije, tako i pozicioniranja u odbrani bez lopte'', izjavio je Dudić.

Svestan je da Novosađani dolaze u Kragujevac po bodove, pogotovo jer su u prošlom kolu kiksnuli na svom terenu protiv lučanske Mladosti (1:1).

''Vojvodina je individualno izuzetno kvalitetna ekipa, posebno u ofanzivnom delu. Imaju igrače koji su u stanju da naprave prevagu u igri 'jedan na jedan' i koji se jako dobro snalaze u protivničkom šesnaestercu. Naročito su opasni po bokovima, gde imaju veoma brze i prodorne krilne igrače. Što se tiče defanzive, ona im je takođe prilično korektna, mada imaju određenih slabosti koje ćemo mi pokušati da iskoristimo. Na prolećnoj premijeri su neplanirano ispustili sva tri boda protiv Mladosti iz Lučana, koje će sigurno gledati da nadoknade u utakmici sa nama'', konstatovao je Dudić.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2023

Rivala poštuje, ali od svog tima očekuje nove bodove i novi uspon na tabeli.

''Mislim da smo u poslednjih pet meseci pokazali da poštujemo svakog rivala, ali da se sa druge strane ne plašimo nikoga i da smo spremni svima da 'izađemo na crtu'. Imamo određeni stil igre od koga nećemo odstupiti ni na ovoj utakmici. Sigurno je da nećemo tako lako dozvoliti prekid ove serije dobrih rezultata'', izjavio je Dudić.

U odnosu na duel sa niškim Radničkim, Dudić će sada imati veći izbor igrača, s obzirom da su se Zorić i Simović oporavili od povreda, a da su prethodnih dana angažovana i još dva pojačanja - defanzivac Marko Mihojević i napadač Pavle Ivelja.

''Raduje nas povratak Luke Zorića i Slobodana Simovića, koji su od ove sedmice ponovo u punom trenažnom procesu, kao i Miloša Ristića, koji je prethodnu utakmicu propustio zbog kartona. Sa druge strane, u odnosu na utakmicu sa Radničkim iz Niša nećemo moći da računamo na standardnog desnog beka Bojana Adžića, koji je zaradio lakšu povredu i pauziraće narednih sedam dana, a na jučerašnjem treningu se i Nemanja Tomić požalio na bol u zadnjoj loži.

Što se tiče Pavla Ivelje, ono što sam video od njega na ovih par treninga za svaku je pohvalu. Verujem da će već na utakmici sa Vojvodinom biti u stanju da pruži određeni doprinos ekipi. Kada je reč o Marku Mihojeviću, on jeste napravio jednu dužu pauzu, ali se radi o jako kvalitetnom igraču sa zavidnom internacionalnom karijerom. Sigurno je da će kada uđe u neku svoju optimalnu formu predstavljati jako pojačanje za našu ekipu. On zbog papirologije neće biti u konkurenciji za utakmicu sa Vojvodinom, ali očekujemo da već protiv Javora bude u sastavu'', otkrio je Dudić.

U Radničkom s pravom očekuju i sve veću podršku sa tribina, a cena karata za duel sa Vojvodinom je svega 200 dinara.

''Mislim da smo igrom koji smo pružili u prethodnoj utakmici protiv niškog Radničkog i generalno rezultatima koje beležimo ove sezone zaslužili značajnu podršku sa tribina. A koliko nam za podrška znači, najbolje se videlo u poslednjih pet minuta utakmice sa Radničkim iz Niša, kada je svaka naša defanzivna reakcija ispraćena aplauzima sa tribina, što nam je u značajnoj meri pomoglo da sačuvamo stečenu prednost'', poručio je Dudić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke