Kragujevčani predstavili plan - Evo gde i kada idu na pripreme, za koje igrače vlada najveće interesovanje...

Autor: Darko Mitrović
nedelja 26.05.2024.
21:15
Izvor: Sportske.net

Na ''Čika Dači'' ne gube vreme.

fkradnicki.com/Nenad Kotlajić
fkradnicki.com/Nenad Kotlajić

Povezane vesti

Posle današnjeg ozvaničenja saradnje sa Feđom Dudićem, trener kragujevačkog Radničkog i čelni ljudi kluba su dali i prve izjave tim povodom.

Najpre, Feđa Dudić koji je već napravio plan rada na pripremama uoči starta na evropskoj sceni.

''Na obostrano zadovoljstvo smo dogovorili saradnju od još godinu dana i nadam se da ćemo se zajedno ponovo radovati. Ja da prezentujem klub dostojanstveno kao do sada, a klub će davati podršku kao i do sada. Bez njihove podrške ništa ovo ne bi bilo moguće. Zahvaljujem se direktoru Igoru Konataru i sportskom direktoru Slavku Peroviću na pre svega jako dobrom praćenju ekipe, na obezbeđivanju svih neophodnih uslova u svojim okvirima i igračima koji su glavni akteri, bez kojih bi sve ovo došlo u pitanje. 

Rekao sam i ranije da stvarno imam obavezu prema navijačima i ispoštovao sam to. Pogotovo na sinoćnjem dočeku kada su skandirali moje ime, to nije mala stvar. Pozivam ih da u narednoj sezoni dolaze u što većem broju, da budu naš 12. igrač, da ih ne moram ja pozivati na svakoj pres konferenciji, nego da to bude jedna konstanta, a da za evropske utakmice će se tražiti karta više, da prezentujemo Radnički u što boljem svetlu, na što punijem stadionu.

Imali smo turbulentnu sezonu, trebalo je izvući sve ovo. Imali smo sastanak sa igračima jutros, poslali smo ih na odmor, najpre pasivni, kasnije aktivni odmor, gde će raditi i doći sa određenim fizičkim predispozicijama. Počinje slaganje kockica za sledeću sezonu, dosta stvari treba da se posloži. Do sada smo mi bili lovci, a od sada smo lovina. Svi će nas više respektovati i biće teže odbraniti sve ovo.

Stručni štab će biti pojačan za Jasmina Trnovca, kondicionog trenera koji je sarađiao sa mnom u Veležu i Sarajevu. Dogovorili smo i pripreme, bićemo na Zlatiboru od 1. do 11. jula, imamo gore zakazane tri utakmice, jednu pre toga ćemo odigrati ovde, jednu po povratku. Plan već imamo i rešavaćemo jedan po jedan zadatak koji smo stavili pred nas'', rekao je Dudić.

Direktor kluba Igor Konatar je svestan da čelne ljude Radničkog tokom leta očekuje veliki posao.

''Na obostrano zadovoljstvo smo potpisali novi jednogodišnji ugovor sa Feđom Dudićem i kompletnim stručnim štabom. Ambicije su nikad veće, klub prvi put u istoriji igra u Evropi. Momci idu na zasluženi odmor, a na upravi kluba je velika glavobolja da im obezbedimo što povoljnije uslove za rad'', rekao je Konatar.

Sportski direktor Slavko Perović se dotaoa i prelaznog roka, s obzirom da za igrače Radničkog vlada veliko interesovanje, a da istovremeno treba pojačati ekipu u odnosu na ovosezonsku. 

''Na zadovoljstvo svih nas i verujem svih Kragujevčana koji vole fudbal, navijača Radničkog, postigli smo dogovor sa Feđom Dudićem o nastavku saradnje. Ne treba da pričam da smo jako zadovoljni zbog toga, jer smo pokazali jednu ozbiljnost i to je trener koji nas je podigao na viši nivo od onog koji je bilo ko očekivao.

Napravili smo istorijski uspeh i nema tu mnogo priče. Ni u jednom trenutku nisam dovodio u pitanje, govorio sam da sam siguran da će Feđa Dudić ostati trener Radničkog, pogotovo kad se izborio plasman u Evropu.

Nije praksa da klub objavljuje finansijske detalje iz poštovanja prema treneru i iz nekih naših ličnih odnosa. I trener je iskazao želju da ostane u Radničkom i ni u jednom trenutku se ta želja nije dovodila u pitanje. Prirodno je da neko ko je napravio uspeh bude nagrađen za taj uspeh i klub je uložio napore da i na taj način pokaže poštovanje prema stručnom štabu. Najbitnije je da svi nastavljamo zadovoljni i puni elana.

Ovo je bitan trenutak da se klub podigne na viši nivo, kao što je pokazao ozbiljnost produžetkom ugovora sa najtraženijim trenerom u Srbiji, možda i u regionu. Tako moramo da podignemo klub i na svim drugim nivoima, marketing, omladinsku školu koja trenutno nije na zavidnom nivou i druge aspekte koji se možda ne vide, ali koji jedan klub čine ozbiljnim.

Mislim da je ovo prelomni tremnutak i šansa da Radnički napravi iskorak i da od naredne sezone u svakom mogućem smislu bude ozbiljniji nego do sada.

Imamo veliki potencijal u igračkom kadru, imamo par mladih igrača, Aleksića i Gluščeviča koji imaju ozbiljnu tržišnu vrednost kakvu možda nikad igrači Radničkog nisu imali.

Da ne budem skroman, to je uspeh i mog sportskog sektora jer su oni dovedeni kada su bili u silaznoj putanji, a sada su toliko traženi. Pored njih imamo i Vidosavljevića, Bevisa, Salija, Dadića, golmana Lekovića za koje vlada veliko interesovanje. Ne možemo sve da ih prodamo, ali klub mora da živi od nečega.

Da bi se podigli na viši nivo, da bismo mogli da podignemo i nivo plata, moramo da imamo i izlazne transfere i to je suština svega. Na nama je da dobrim skautingom dovedemo neke nove mlade igrače koji bi uz svoju posvećenost i kvalitetan rad sa šefom došli na nivo da i od njih možemo da zaradimo ozbiljne sume. To je suština kvalitetnog rada sportskog sektora u jednom klubu'', zaključio je Perović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke