Kragujevčani samokritični, silno motivisani, ali i oslabljeni protiv Čukaričkog

Autor: Darko Mitrović
petak 01.12.2023.
17:00
Izvor: Sportske.net

Žele da poprave utisak posle ubedljivog poraza u prošlom kolu.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Posle serije pobeda, ekipa kragujevačkog Radničkog 1923 je najlošiju partiju od dolaska stručnog štaba na čelu sa Feđom Dudićem prikazala u prošlom kolu na ''Čika Dači'' protiv Novog Pazara.

Gosti su taj meč u pravim zimskim uslovima dobili sa 4:0, što je u Kragujevcu ''upalilo alarm'' pred teško gostovanje na Banovom brdu, protiv Čukaričkog (nedelja, 13h).

Predstojeću utamicu je danas na pres konferenciji najavio pomoćni trener Radničkog Adnan Jahić, ali se najpre osvrnuo na pomenuti poraz od Pazaraca.

''Vratio bih se prvo na našu prethodnu utaikmicu koja je bila naša najlošija od kada je ovaj stručni štab tu. Bežali smo od principa igre, igrači su svesni kako su odigrali utakmicu i uradili smo detaljnu analizu. Najvažnije je da su samokritičlni, što se videlo ove nedelje na treninzima, na svakom treningu su davali i dodatni impuls'', rekao je Jahić. 

Protivnika veoma ceni, pohvalio ih je i za prikazanu partiju sinoć protiv Ferencvaroša u Ligi konferencija, kada su u poslednjim sekundama pretrpeli poraz (1:2).

''Ekipa Čukaričkog ima dva boda više od nas. U prethodnom kolu su zabeležili pobedu protiv niškog Radničkog, sinoć su protiv Ferencvaroša odigrali veoma dobru utakmicu. Protiv nas će biti vođeni dobrom energijom, bez obzira što će imati malo vremena da spreme ekipu za nas. Imaju dobar roster, dobre pojedince, mogu da prave i određene rokade, a i dobro su vođeni da klupe'', istakao je Jahić.

Međutim, Kragujevčani će na Banovom brdu biti značajno oslabljeni, bez dvojice veoma važnih igrača.

''Mi moramo da budemo odgovorniji u odbrani, da imamo posed lopte i da iz tog poseda kreiramo šanse. Bićemo oslabljeni neigranjem Zorića koji je protiv Novog Pazara slomio ruku i bez Vidosavljevića koji nema pravo da igra protiv Čukaričkog. Ko god ih zameni, moraće da pokaže svoj maksimum, jer nam je u ovom momentu svaki bod neophodan. Imamo još jedan trening do utakmice, tu ćemo se još malo taktički spremiti. Idemo po pozitivan rezultat.

Radnički će biti odmorniji, ali oni imaju dovoljno širok roster da mogu da odmore igrače'', naglašava Jahić.

S obzirom da je Radnički bez Luke Zorića poražen od Partizana sa 4:0, a onda i od Novog Pazara istim rezultatom kada je Zorić zbog povrede rano izašao iz igre, postavlja se pitanje da li kragujevački superligaš ima adekvatnu alternativu za odličnog vezistu.

''Ako pogledamo trenažni proces, sigurno imamo alternativu. I u tim utakmicama smo donekle imali neku prepoznatljivu igru do nekog perioda, ali u poslednjoj utakmici smo bežali od principa naše igre. Najvažnije je da igrači budu hrabri u nedelju, puni želje, volje i energije i na kraju rezultat neće izostati'', konstatovao je Jahić.

Već dugo su zbog povreda odsutni i Miličić i Italijan Enoh. Kako teče njihov oporavak?

''Enoh je, mislim, u Italiji, oporavlja se tamo. Miličić ima svoj program, radi po svom programu, van ekipe'', zaključio je Jahić.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke