Kragujevčani samouvereni pred Ivanjicu, Dudić upozorava na Stjuarta: ''Igrao je nedavno protiv Juventusa!''

Autor: Darko Mitrović
petak 23.02.2024.
17:05
Izvor: Sportske.net

Radnički 1923 želi da nastavi seriju pobeda i uspon na tabeli.

Screenshot/YouTube/RFK1923 TV
Screenshot/YouTube/RFK1923 TV

Povezane vesti

U prva dva kola od početka drugog dela sezone, kragujevački Radnički je maksimalno iskoristio prednost domaćeg terena, savladavši niški Radnički i Vojvodinu.

U nedelju od 14 časova Kragujevčane očekuje prvo prolećno gostovanje, protiv Javor Matisa u Ivanjici, a tu utakmicu je danas na pres konferenciji najavio trener Radničkog Feđa Dudić.

''Podigli smo samopouzdanje i atmosfera u svlačionici je na dobrom nivou. Kad se pobeđuje, lakše se priprema i naredna utakmica, i trenažni proces se bolje odvija, sa povećanom motivacijom. Tako je i sada.

Znamo i položaj na tabeli ekipe Javora i specifičnost tog terena u Ivanjici. Oni definitivno imaju prednost kad igraju na domaćem terenu, osećaju se bolje i komotnije, poznaju taj teren, što im daje prednost u odnosu na druge ekipe. Neki eventualni nedostatak kvaliteta kompenzuju time što su dobro prilagođeni'', rekao je Dudić.

Ipak, posebno je upozorio na nekoliko igrača Javora, među njima i na novajliju Travontea Stjuarta iz Salernitane, ali od svojih igrača očekuje dobru igru i nove bodove.

''Imaju nekoliko odličnih pojedinaca, pre svih Bosića, koji je jako dobar u igri jedan na jedan, pravi razliku, imaju nekoliko visokih igrača, opasni su i na ofanzivnom prekidu, novi napadač Stjuart izgleda jako dobro. Čovek je igrao u decembru protiv Juventusa, bez obzira koliko minuta, tako da je to za poštovanje.

Kolega Ćurčić je dugo na klupi Javora, on zna kako je i kad je ranije bio u krizama, ali bez obzira na sve, pokušaćemo i tamo da dođemo do pobede. Probaćemo da igramo našu igru. Pritisak nekad pojede igrače, nadam se da u ovom slučaju to može da ide nama u korist'', ističe Dudić. 

Kadrovska situacija u ekipi je sve bolja, pa će Dudić sada moći da računa i na novajlije Mihojevića i Ortiza, a potpuno se oporavio i odlični vezista Luka Zorić.

''Mi imamo izostanak Lekovića koji je dobio četvrti žuti karton. Od ostalih, Nemanja Tomić nije još uvek spreman, videćemo i da li ćemo Adžića poštedeti napora. Situacija je sve bolja. Pravo nastupa je stekao i Dilan Ortiz, možemo da računamo i na Mihojevića. Bitno je da i igrači koji uđu, daju svoj doprinos. To je ono što smo hteli, da imamo 15-16 igrača na koje možemo ravnopravno da računamo.

Nadam se da će teren biti u boljem stanju. Očekujem i pomoć naših navijača, probaćemo da dođemo do dobrog rezultata i da nastavimo ovaj niz'', poručio je trener kragujevačkog Radničkog koji trenutno zauzima sedmo mesto na tabeli sa 29 bodova.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke