Kragujevčani se kasno probudili, Voša do poslednje sekunde strepela za pobedu!

Autor: Darko Mitrović
subota 12.11.2022.
20:59
Izvor: Sportske.net

Drugo poluvreme bilo je mnogo sadržajnije.

FK Radnicki1923/Nenad Kotlajić
FK Radnicki1923/Nenad Kotlajić

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine pobedom su završili jesenji deo sezone u Super ligi Srbije. Tim Milana Rastavca je večeras na svom ''Karađorđu'' savladao ekipu kragujevačkog Radničkog 1923 sa 2:1 i probio se na četvrto mesto na tabeli sa 16 bodova, ali uz meč više od Čukaričkog i Novog Pazara.

Kragujevčani će proleće dočekati na osmom mestu sa 25 osvojenih bodova i sa velikim šansama da se plasiraju u plej-of.

Počelo je zanimljivo, ali su kasniji prekidi zbog povreda pojedinih igrača značajno usporili ritam meča. U devetom minutu bio je dosuđen jedanaesterac za Vojvodinu posle starta golmana Lekovića na Čumića, ali je ta odluka preinačena posle intervencije iz VAR sobe. Pet minuta kasnije Radnički je opasno pripretio preko Šimića i Tomića koji na kraju šalje loptu zamalo preko gola.

Trener Vojvodine Milan Rastavac je sredinom prvog poluvremena morao da izvrši prinudnu izmenu, jer je defanzivac domaćih Igor Jeličić u duelu sa Šimićem povredio rame i posle ukazane pomoći nije mogao da nastavi igru. Zanimljivu odluku doneo je tada trener Vojvodine, jer je na teren poslao ofanzivnijeg Zukuća, a Mirko Topić je prebačen na štopersku poziciju umesto Jeličića.

Usledio je prilino monoton period igre, sve do 37. minuta kada je Čumić probio po levoj strani, centrirao za Zukića, ali on nije najbolje zahvatio loptu glavom i gosti su se odbranili.

Minut kasnije se na povredu požalio i napadač Radničkog Marko Šimić, ni on nije mogao da nastavi meč, pa je i trener Radničkog Dejan Joksimović morao da izvrši prinudnu izmenu, a priliku da zaigra dobio je Brazilac Evandro.

Nova prilika za Vojvodinu i u 42. minutu, posle centaršuta sa desne strane, kada je golman Radničkog Stojan Leković ne baš najbolje intervenisao, jer mu je lopta nezgodno odskočila, ali je ipak uspeo da otkloni opasnost. Dva minuta kasnije, agilni Čumić šutira pored gola sa oko 17 metara posle akcije sa Zukićem.

FK Radnički 1923/Nenad Kotlajić

Tek što je počelo drugo poluvreme, Vojvodina je bolju igru krunisala golom. Opet je Nikola Čumič protutnjao po levoj strani pored Vlajkovića, ubacio loptu u peterac, gde je nespretno reagovao Ponjević i postigao autogol - 1:0.

Nastavila je Vojvodina sa napadima, nastavio je Čumić da pravi velike probleme odbrani Radničkog, a u 54. minutu je pogodio stativu posle čega su gosti izbili u korner.

A iz tog kornera Vojvodina je zasluženo stigla i do drugog gola. Nikolić je izveo udarac iz ugla, Busnić je uputio udarac, a sa gol-linije Veljko Simić je ugurao loptu u mrežu - 2:0.

Posle drugog gola, Vojvodina se povukla, uz to je trener Rastavac izveo iz igre Čumića i Nikolića, ali je i trener Radničkog Dejan Joksimović povukao određene poteze, poput uvođenja Stojiljkovića umesto Nemanje Tomića. Stojiljković je u 78. minutu odlično centrirao sa leve strane za Vidovića koji zahvata loptu glavom i šalje je u mrežu - 2:1.

Samo dva minuta kasnije mogao je Radnički i do izjednačenja. Krajišnik je sa desne strane ubacio loptu u šesnaesterac, Stojiljković je odlično šutirao glavom, ali je zamalo bio neprecizan!

Nova velika šansa za Radnički i u 85. minutu, ali ju je upropastio Evandro. Posle centaršuta sa leve strane, on je zahvatio loptu sa kojom ništa nije uradio, iako je imao Brnovića u boljoj poziciji za udarac, a mogao je i slobodnom Krajišniku da pošalje povratnu loptu.

Poslednju priliku za Radnički imao je Ivanović u poslednjim sekundama nadoknade vremena, kada je sa oko 17 metara šutirao tik pored leve stative. Ostalo je 2:1 za Novosađane...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke