Kragujevčani uredili ''Čika Daču'', stigao i VAR, a uskoro i ''kapitalna pojačanja''!

Autor: Darko Mitrović
subota 10.07.2021.
10:09
Izvor: Sportske.net, kragujevac.rs

Bilo je zabrinutosti da li će Radnički moći da igra na svom stadionu, ali taj problem je rešen.

fkradnicki.com/Nenad Kotlajic

Povezane vesti

Povratnik u superligaško društvo, kragujevački Radnički 1923 u novu sezonu ulazi potpuno spreman, bar kada je infrastruktura u pitanju, iako gradnja novog stadiona još nije ni počela.

Tokom leta obavljeni su brojni radovi na stadionu ''Čika Dača'', pa sada ovaj objekat ispunjava uslove za takmičenje u Superligi, a osim toga uspešno je odrađena i proba korišćenja VAR tehnologije.

''Među prvima smo sredili VAR sistem, dok na desetine drugih klubova još nije spremno i zato će korišćenje VAR – a biti odloženo u prvom kolu. Već od drugog kola Čika Dača može sa velikim optimizmom da sačeka sezonu sa svim onim kvalitetnim stvarima koje smo odradili. Stadion i VAR sistem su spremni, TV loža, takođe.

Što se tiče grada, finansije koje je povlačio FK Radnički 1923. u skladu sa ulaskom u Super ligu su spremne. Na sportskoj upravi kluba je da se spreme za početak sezone. Što se tiče grada, dajemo apsolutnu autonomiju FK Radnički i sa velikim optimizmom očekujemo sezonu, zato što imamo veoma stručan kadar koji će dovesti još više kapitalnih pojačanja.

To će promeniti i stil igre i doprineti našem boljem igranju sutra u Super ligi'', izjavio je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport, u izjavi za zvanični sajt grada Kragujevca.

Kada je u pitanju ekipa Radničkog, ona se rezultatski nije proslavila tokom pripremnog perioda, videćemo kako će to danas izgledati u generalnoj probi protiv Metalca, ali u klubu nisu zabrinuti, a uz to najavljuju i dodatno jačanje igračkog kadra.

''Igrali smo sa renomiranim protivnicima koji su iznad nivoa naše lige. Imali smo želju da odmerimo snage i sa njima, kako bi napredovovali iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu. Mislim da neki loši rezultati na pripremama ne treba nikoga od nas ili od navijača da zabrinjavaju zato što ovaj tim i ovaj klub idu u dobrom smeru, uz saradnju sa gradom i maksimalnom podrškom i autonomijom koju smo dobili. Sada je na nama da krenemo pravim putem i da nastavimo tamo gde smo stali.

Ušli smo u Super ligu, naš cilj je da tu ostanemo, da klub bude na zdravim nogama kao što i jeste.  Jedan smo od najstabilnijih klubova i jedan od klubova koji je na dobrom glasu u celoj državi i Super ligi.  Neka pojačanja su stigla, doveli smo dosta mladih igrača, tek sada slede neka kapitalna pojačanja koja smo čekali.

Dugoročno, siguran sam da ćemo kada podvučemo crtu na kraju sezone svi zajedno konstatovati da smo napravili dobar posao i da smo imali dobru sezonu'', izjavio je sportski direktor kluba Slavko Perović.

U superligašku sezonu Radnički će ući utakmicom prvog kola protiv Mladosti u Lučanima.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.