Kragujevčanima opet puna mreža - Čukarički sve rešio u prvom poluvremenu

Autor: Darko Mitrović
nedelja 03.12.2023.
14:52
Izvor: Sportske.net

Posle serije odličnih rezultata, Radnički upao u novu krizu.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Današnji program u okviru 17. kola Superlige Srbije počeo je utakmicom na Banovom brdu, gde je Čukarički savladao ekipu kragujevačkog Radničkog 1923 rezultatom 4:1.

Ovo je drugi uzastopni poraz Radničkog sa istim brojem primljenih golova, s obzirom da je prošle nedelje na svom terenu doživeo debakl i od Novog Pazara (0:4), pa je tim Feđe Dudića ostao na jedanaestom mestu sa 18 bodova, a Čukarički se probio na šestu poziciju i sada ima 23 osvojena boda.

Čukarički je poveo već posle osam minuta igre. Đorđe Ivanović je postigao vodeći gol za ''brđane'' na asistenciju Miladinovića, a posle smušene reakcije odbrane Radničkog i kiksa Simovića - 1:0.

Nekih petnaestak minuta je trebalo gostima iz Kragujevca da pokažu nešto više energije na terenu, a priliku za izjednačenje imali su u 23. minutu kada je Čolović iz slobodnog udarca šutirao pored gola.

I kada je izgledalo da Radnički donekle uspostavlja ravnotežu na terenu, domaći su stigli i do drugog gola. Sve se dogodilo posle kornera u 34. minutu kada je Pecelj u skoku faulirao Kovača u kaznenom prostoru Radničkog i za sudiju nije bilo dileme - penal za Čukarički. Luka Adžić je izveo šut sa bele tačke, neodbranjivo, pod prečku, za velikih 2:0 u korist ''brđana''.

Opet je Radnički reagovao agresivnijom i ambicioznijom igrom na polovini rivala, doduše bez prave završnice, ali onda kiks štopera Izučukvua na sredini terena, nije uspeo ni da se vrati na vreme i isprati Cvetkovića koji je na asistenciju Adžića sa desne strane sa oko pet-šest metara savladao Lekovića - 3:0.

Samo minut kasnije, u 43. minutu slična situacija. Ovoga puta Ristić gubi loptu na sredini terena, ona dolazi do Ivanovića na desnoj strani koji je vraća u sredinu kaznenog prostora do Miladinovića koji pored indolentnog Izučukvua rutinski pogađa Lekovićevu mrežu za 4:0 i već tada rešava pitanje pobednika.

Gosti su u drugom poluvremenu sa donekle izmenjenim sastavom ostavili nešto bolji utisak u pokušaju da stignu bar do počasnog gola. U tome su uspeli u 87. minutu kada je Sali Vižđi postigao lep gol iz slobodnog udarca, iskosa sa desne strane u bliži ugao - 4:1. 

Ipak, treneru Feđi Dudiću ostaje mnogo briga posle osam primljenih golova u poslednje dve utakmice. S druge strane, Čukarički je upisao šestu pobedu u tekućoj superligaškoj sezoni i potvrdio uspon forme posle kriznog perioda kroz koji je prošao pre nedavne reprezentatvne pauze.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke