Kraj Borjanove ere - Ko će ga naslediti na Zvezdinom golu?

Autor: Darko Mitrović
sreda 31.05.2023.
18:10
Izvor: Sportske.net

Za novog trenera Crvene zvezde Borjan više nije prvi golman. Šta sad sledi?

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Postaje sve izvesnije, Crvena zvezda će u novu sezonu ući i sa novim čuvarom mreže.

Mnogi ovo nisu očekivali, jer je kapiten Milan Borjan do sada imao veliki autoritet u ekipi posle šest trofejnih godina u klubu, ali izgleda da novi trener Barak Bahar nema takav utisak. Možda je na njegovu odluku da Borjan više ne bude prvi izbor na golu uticao i veliki kiks Zvezdinog kapitena u nedavnoj utakmici protiv Čukaričkog, kada mu je Marko Docić dao gol direktno iz kornera.

Bahar je verovatno zapamtio i Borjanov kiks protiv Makabija prošlog leta u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali koji god da je razlog, jasno je da Zvezda sada mora u potragu za pojačanjem na golu.

U ovom trenutku, osim Borjana, novi šef struke šampiona Srbije na raspolaganju ima i Nikolu Vasiljevića i mladog i talentovanog Jovana Miladinovića, dok je iskusni Zoran Popović prolećni deo sezone proveo na pozajmici u Čukaričkog. Ta pozajmica je okončana, ali Popoviću u junu ističe ugovor sa Zvezdom i teško da će biti produžen.

Kada je mladi Miladinović u pitanju, ostala je upamćena i izjava dojučeršnjeg trenera Zvezde Miloša Milojevića koji je početkom marta konstatovao:

''Mislim da u malom Miladinoviću imamo možda i najtalentovanijeg golmana kojeg sam video u karijeri''.

Međutim, ovaj momak je u januaru napunio tek 16 godina, budućnost je pred njim, ali na jesen će Bahar morati da ima mnogo iskusnijeg golmana.

Da li je to Vasiljević?

Ovaj 27-godišnji dvometraš ima superligaškog iskustva, ali ne i na evropskoj sceni, pogotovo onoj najvećoj, u Ligi šampiona. On ima ugovor do 2026. godine, za očekivati je da će ostati i sledeće sezone i boriti se za mesto u timu, ali posle današnjih informacija o Borjanu najrealnije je očekivati neko novo ime na Zvezdinom golu.

Iz Superlige je veoma zanimljiv Veljko Ilić iz TSC-a, ali i on je prilično mlad, dok bivši golman Čukaričkog Đorđe Petrović blista u američkoj MLS ligi i mnogi evropski klubovi su zainteresovani za njega. Možda i Zvezda uđe u trku, što da ne. Petrović je pozvan i u reprezentaciju Srbije za predstojeći meč kvalifikacija za EP protiv Bugarske.

Zanimljivo ime je i Vladan Kovačević iz poljskog Rakova, koga je selektor Stojković nedavno takođe želeo u našem nacionalnom timu. Kovačević u poljskom klubu ima ugovor do juna 2026. godine, a Petrović u Nju Ingland Revolušnu do kraja 2025, pa bi i za jednog i za drugog moralo da se pregovara i oko obeštećenja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke