Kraj, Srbija traži novog predsednika fudbalskog saveza, šta se desilo sa Kokezom?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 22.03.2021.
13:20
Izvor: Sportske.net

Nemamo više predsednika saveza...

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Kako je objavio Željko Vučković, urednik sportske redakcije TANJUGA, Slaviša Kokeza nije više predsednik FSS.

Iako se očekivalo da se ovo desi, ipak je ovo vest koja će svakako uzdrmati reprezentaciju pred start kvalifikacija protiv Republike Irske u sredu.

Kokeza se u međuvremenu oglasio saopštenjem u kojem je čin ostavke obrazložio time što je suočen sa optužbama i brutalnim napadima na svoju ličnost, a zbog odbrane časti i ugleda koji se skrnave.

"Želim da obavestim moje saradnike, kao i sportsku i fudbalsku javnost da se povlačim sa funkcije predsednika Fudbalskog saveza Srbije. U želji da, pre svega, reprezentaciji omogućim neophodan mir, spreman sam za novu borbu u kojoj ću sve učiniti da demantujem napade na moje ime i ličnost", naveo je Kokeza.

Neizostavno je bilo i ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića u čijem spominjanju je Kokeza pokušao da odagna sumnju da mu je radio iza leđa.

"Poštujući sve ono što se u tom odnosu izgradilo, niko ne treba Aleksandra Vučića i Srbiju da brani od Slaviše Kokeze, jer Slaviša Kokeza je bio uz Aleksandra Vučića i Srbiju kada mnogi to nisu smeli ili hteli. Ponosan tada, ponosan i sada kada se brutalno iznose opasne neistine koje su naravno nanele štetu i funkciji koju više neću da obavljam. Povlačim se sa mesta predsednika Fudbalskog saveza Srbije kako bih celog sebe stavio u službu pravde i istine koji će biti moja vodilja u budućem periodu", rekao je Kokeza.

Nekadašnji funkcioner Crvene zvezde je prilikom odlaska sa funkcije na koju je stupio na proleće 2016. poželeo svu sreću reprezentaciji Srbije u predstojećim kvalifikacijama.

"Srećan sam, zadovoljan i ponosan što će na tom putu državni tim da predvodi po mom mišljenju najveće ime u istoriji našeg fudbala Dragan Stojković. Njemu, kao i svim ljudima u sistemu Fudbalskog saveza želim mnogo uspeha u budućnosti", zaključio je Kokeza.

Kokeza će tako posle nepunih pet godina povukao sa mesta predsednika FSS-a za čijeg je mandata najveći uspeh bio plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, kada je naš tim eliminisan u grupnoj fazi.

Podsetimo, danas je u Staroj Pazovi najavljeno okupljanje reprezentacije pred mečeve protiv Republike Irske, Portugala i Azerbejdžana, a prvi meč na programu je već u sredu od 20:45 protiv Iraca u Beogradu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke