Krasić ne zaboravlja Antića, posebno pamti Beč, a samo bi jedan trenutak promenio!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 13.04.2020.
20:14
Izvor: Sportske.net, b92

Ispovest Miloša Krasića...

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

I dan danas pamtimo kako je Miloš Krasić eksplodirao dolaskom Radomira Antića, stoga je potpuno jasno zbog čega ga je smrt legendarnog trenera toliko pogodila.

Krasić se u razgovoru za B92 prisetio svog odnosa sa Antićem i kako su zajedno otišli na SP.

"Antić je bio kompletna ličnost, autoritet, čovek sa puno znanja, iskustva i čast mi je bila što sam jedan period života proveo s njim. Postao sam bolji čovek i fudbaler zahvaljujući njemu",
rekao je Krasić.

Prisetio se Krasić i čuvenog gostovanja Austriji u Beču, kada je postigao pogodak i to tako što je poslušao Antićev savet.

"Šef me je zvao da sednem pored njega nekoliko sati pre utakmice. Govorio mi je 'Zašto stalno ideš u aut liniju, prodoran si, ali imaš i šut. Uđi više u sredinu i probaj da šutiraš'... Sve što je rekao ja sam uradio i dao sam onaj lep gol. Eto koliko možeš da vidiš šta do detalja može da prepozna kod igrača i kako da mu priđe", istakao je Krasić, koji je 2009. prosto eksplodirao pod palicom Radomira Antića.

"Ta 2009. godina je bila jako uspešna. Bio sam najbolji igrač u tom periodu. Sve je bilo fenomenalno, Antić je jedan od retkih koji je napravio hemiju i atmosferu. A zna se koliko je veoma teško... Njegov rad cela nacija je prepoznala, svi su bili uz reprezentaciju i te uspomene će ući u legendu. Veliki čovek je bio Radomir", dodaje Krasić.

Ako bi nešto promenio u karijeri, onda je to čuvena utakmica protiv Australije na SP, kada je mogao da izraste u heroja.

"Taj poraz u reprezentaciji mi je rana, ma u celoj karijeri, utakmica za kojom i dan danas žalim. Često se setim i one moje velike šanse. Da sam postigao gol išla bi utakmica u drugom pravcu. Bili smo bolji, posebno u prvom poluvremenu, ali nikako nismo mogli da ih 'otvorimo'. Na kraju nismo imali ni sreće, sudija je moga da svira penal. Da je bilo 2:2 imali bismo otvoren put, SAD, pa Urugvaj. Da mogu nešto da promenim to bi definitivno bila utakmica protiv Australije", zaključio je Krasić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 13.04.2020
20:17

Nista ne bismo tad uradili i da smo prosli grupu, ako nas vec ameri ne bi izbacili, Urugvaj sigurno bi, dosta te mitomanije.

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 14.04.2020
16:58

?? Pa velika je razlika izmedju ispadanja u grupi i cetvrtfinala svetskog. To bi bio veliki uspeh i definitvno bismo uradili nesto ko sto ti kazes...

avatar
Tuesday, 14.04.2020
23:46

Urugvaj bi nas tad mozda cak i demolirao, a bas zbog toga sto je velika razlika izmedju cak i ''samo'' prolaska grupe i osmine finala, mi smo tu gde smo.