Kratak bljesak Partizana, crno-beli poraženi i na Kipru!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 04.08.2022.
19:52
Izvor: Sportske.net

Partizan porazom započeo svoj evropski put.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Posle ukupno pet odigranih utakmica od početka sezone, Partizan ima jednu pobedu, po dva remija i dva poraza.

Najnoviji poraz ekipa Ilije Stolice je doživela večeras u Larnaki, gde je u prvom meču trečeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, domaći AEK savladao crno-bele rezultatom 2:1, iako je Partizan imao vođstvo tokom prvog poluvremena.

Prvu ozbiljniju priliku za Partizan imao je Dijabate u šestom minutu. Odlično ga je Rikardo uposlio na desnoj strani, Dijabate je protutnjao do ivice kaznenog prostora odakle je uputio udarac, ali je golman Pirić bio na pravom mestu.

Još jednu dobru akciju crno-beli su izveli u devetom minutu, ovoga puta Dijabate je na desnoj strani lepo pronašao Meniga koji je vratio loptu u sredinu za Rikarda, ovaj za Natha na ivici kaznenog prostora, a iskusni vezista šutirao preko gola.

Bolja igra Partizana krunisana je u 18. minutu, kada je Rikardo izbegao ofsajd zamku, pobegao je odbrani domaćih po desnoj strani, ušao u kazneni prostor, zaobišao istrčalog golmana i asistirao Kvinsiju Menigu koju sa nekih osam-devet metara pogađa mrežu za vođstvo crno-belih od 1:0.

Ni posle gola crno-belih se situacija na terenu nije mnogo promenila, izgledalo je da Partizan i dalje kontroliše igru, ali u 35. minutu posle kornera AEK stiže do izjednačenja.

Bio je to korner sa desne strane terena, Tomović je sačekao loptu na drugoj stativi, gde je bio viši u skoku od Filipovića, vratio ju je u sredinu, odakle Garsija pogađa mrežu neodlučnog Stevanovića koji je najpre krenuo na tu loptu, onda se vratio na liniju, ali kasno da bi zaustavio ovaj udarac - 1:1.

Mogao je Partizan do novog vođstva u samom finišu prvog poluvremena, kada je Natho izveo slobodan udarac, a na njegov centaršut je dobro reagovao Vujačić, uputio je udarac, ali nije bio precizan.

Veoma blizu drugog gola Partizan je bio i u 54. minutu. Posle odličnog centaršuta Filipovića sa desne strane Rikardo je pored Tomovića bio viši u skoku, zahvatio je loptu glavom, ali je prečka spasila domaće u ovoj situaciji.

Par minuta kasnije došlo je do tenzija na relaciji Rikardo-Olatundži, stvorila se gužva na sredini terena, posle čega su Vujačić i Urošević u ekipi crno-belih dobili žute kartone.

Tek što je ušao u igru umesto Tričkovskog, Altman je protutnjao pored Partizanovih defanzivaca po levoj strani kaznenog prostora, uputio oštar udarac, ali je golman Stevanović ovoga puta odlično reagovao.

To je bila najava onoga što je usledilo u 70. minutu meča. Rozales je sa oko 25 metara uputio jednu parabolu ka golu Stevanovića koji je morao da izbije loptu u korner.

Posle tog kornera, odbrana Partizana je i drugi put kapitulirala, Gama je sa leve strane uputio oštru loptu po zemlji koju je na nekih šest-sedam metara od gola zahvatio štoper Hrvoje Miličević i poslao u mrežu za konačnih 2:1.

Piokušavao je trener Partizana Ilija Stolica da izmenama unese novu energiju u svoju ekipu, ali ništa se bitnije nije promenilo u igri Partizana koji sa golom minusa čeka revanš za sedam dana na svom stadionu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke