Kristijano Pićini: "Odrekao sam se ugovora da Zvezda dovede drugog igrača"

Autor: Nemanja Janošev
sreda 13.07.2022.
22:38
Izvor: Sportske.net

Italijan je osetio potrebu da se oglasi.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Italijanski desni bek Kristijano Pićini napustio je danas Crvenu zvezdu, a u sredu uveče oglasio se na svom Instagram profilu gde je pojasnio čitavu situaciju.

Iako je stigao u Crvenu zvezdu kao bek visokog remonea s iskustvima iz Serije A i La lige, Kristijano Pićini bio je bleda senka nekada stabilnog i solidnog fudbalera. Nije se snašao, što je rezultiralo prekidom saradnje, a Pićini je želeo da bude siguran da sve izađe na videlo.

"Danas sam raskinuo ugovor sa svojim, sada već bivšim klubom. Zatražio sam raskid jer, posle deset godina u Seriji A, Primeri i Primeiri, nisam mogao da se naviknem na novu zemlju, zbog svojih navika i nekih drugih stvari. Posledica svega je to da nisam bio srećan, što je bilo ključno. Jako sam zahvalan na tome što sam igrao u najvećem klubu na Balkanu, da doživim atmosferu 'Marakane', da upoznam neverovatne navijače“, naveo je Pićini i nastavio:

"Nisam želeo da pravim zabavu od sebe, pogotovo ne od kluba, zbog čega sam odlučio da oprostim dve godine ugovora, kako bi Zvezda mogla da dovede zamenu. Fudbal mi nikada nije bio pitanje novca, pogotovo nakon povrede koju sam doživeo 2019. godine. Igram fudbal da bih uživao, zbog strasti i ako to ne mogu da nađem, onda se povučem sa strane... Hvala Crvenoj zvezdi, od danas imate još jednog navijača", poručio je Italijan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke