Kritike Kataiju, a onda se oglasio Stanković: "Kod mene ima dva života!"

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 14.08.2022.
09:15
Izvor: Sportske.net

Dejan Stanković smatra da će bolje igre Aleksandra Kataija doći vremenom.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Delovao je umorno Aleksandar Katai u nekim prethodnim mečevima. Juče je to bilo primetno, desio mu se i promašeni zicer, nešto što on bez ikakvih problema rešava.

Nakon toga su se čule i kritike na njegov račun, ali Stanković to ostavlja po strani. 

"Sale kod mene ima dva života, ne dva kredita. Dva života! Saleta volim, ma obožavam... To je Sale Katai. Da stavljamo pod upitnik njega? To je kao me je neko ružno uvredio", objasnio je Stanković. 

Usled velikog broja mečeva i potencijalnog umora, Stanković je morao da taktizira. 

"Ne moramo da se trkamo ako nemamo dovoljno energije da proširimo teren, da bismo ulazili u nepotrebne tranzicije i trošimo se. Imamo kvalitet da kroz posed dođemo do gola. Da ne ulazimo u "trakalicu", gore-dole, nema potrebe", objasnio je Stanković. 

"Najbitnije je da se nastavi sa pobedama, da li je 1:0, 2:0 ili 4:0, manje je važno. Kada se igra nedelja - sreda napor je dupli, posebno ako je tu dug put. Nisu izgovori ili nekakvi razlozi, već priroda. Umorniji si nego što si bio, ali mi je drago da smo pobedili. Trpeli smo njihov posed, imali par neiznuđenih grešaka, ali to je sve fudbal. Prezadovoljan sam", rekao je Stanković. 

O mladom Nikoli Stankoviću koji je zamenjen na poluvremenu je istakao da nije slaba igra razlog, već žuti karton. 

"Imao je žuti karton, nema potrebe da se reskira. Živa utakmica, oni poletni, teren klizav i jedna greška može da nas košta isključenja. Odluka je tehničke prirode, ne zato što je igrao slabo", rekao je Stanković. 

Naredni stanica Crvene zvezde - Haifa u sredu...

Danas se nastavlja Super liga Srbije, a odličan tip bi mogao da bude na Partizan koji sa novim trenerom gostuje u Novom Sadu ekipi Mladosti. Kombinacija pobede Partizana i više od 3 gola crno-belih u AdmiralBetu je plaćena kvotom 2,50, a imajući u vidu sve bolju formu napadača Partizana i promene u klubu, postoje velike šanse da se to i desi. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke