Krivokapićevi ''Orlići'' sjajni na startu EP, zaslužili su mnogo više!

Autor: Darko Mitrović
utorak 17.05.2022.
18:52
Izvor: Sportske.net

Početak koji obećava.

Beta/Dragan Gojić/Ds
Beta/Dragan Gojić/Ds

Povezane vesti

Kadetska, U17 reprezentacija Srbije startovala je danas na Evropskom kadetrskom prvenstvu u Izraelu, gde je u prvom kolu Grupe C osvojila bod protiv Belgije, bilo je 1:1.

Baš kao i u kvalifikacijama za ovaj šampionat, generacija koju sa klupe vodi Radovan Krivokapić pokazala je i danas šampionski karakter i da se nikada ne predaje.

Naš tim je tokom prvog poluvremena bio bolji i konkretniji rival, pretili su Bubanj, Šljivić, Majstorović, ali umesto zasluženog vođstva ''Orlića'', Belgijanci su iz jedine prave prilike uspeli da povedu golom Idumbo-Muzamba u 17. minutu meča.

To vođstvo rivala je dugo trajalo, ali ono što postaje pravi specijalitet ove selekcije Srbije jesu golovi u finišu utakmica. Danas se na izjednačenje čekalo do 88. minuta kada su ''Orlići'' iznudili jedanaesterac, a siguran sa bele tačke bio je Jovan Milošević, za konalnih 1:1.

Većeras se u ovoj grupi igra i druga utakmica prvog kola, sastaće se selekcije Španije i Turske.

U drugom kolu reprezentacija Srbije će odmeriti snage sa selekcijom Turske, koju je u kvalifikacijama savladala sa 3:2. Nadamo se da će to i na Evropskom prvenstvu ponoviti, a meč je zakazan za petak, 20. maja.

SRBIJA: Lijeskić, Nedeljković (59. Đekić), Majstorović, Serafimović, Bukinac (59. Mijatović), Simić, Stanković, Džodić (87. Radonjić), Šljivić, Milošević, Bubanj (75. Kovačev). Selektor Radovan Krivokapić.

BELGIJA: Epolo, Sabe, Digbereku, Spilers, Montikeli, Idumbo – Muzambo (82. Talbi), Vermeren, Gods, Kanak (72. Al Mazani), Sole Sole, Agju. Selektor David Paneman.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke