Krstajić otkrio koga bi voleo za rivala na Mundijalu

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 16.11.2017.
21:53
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Vršilac dužnosti selektora reprezentacije Srbije Mladen Krstajić otkrio je koga bi voleo za rivala u grupnoj fazi Mundijala.

EPA/JEON HEON-KYUN
EPA/JEON HEON-KYUN

Povezane vesti

Fudbalski savez Srbije još uvek nije doneo odluku o tome ko će predvoditi "A" selekciju na Mundijalu u Rusiji ali se sa sigurnošću može reći da će Mladen Krstajić prisustvovati žrebu koji je zakazan za 1. decembar.

Srbija se nalazi u nezavidnoj poziciji jer žreb čeka u četvrtom šeširu, a to znači da postoji velika verovatnoća da završimo u grupi sa nekom od najjačih reprezentacija na svetu.

Među potencijalnim rivalima iz prvog šešira zastrašujuće deluju Nemačka, Brazil, Argentina i Francuska, a kada bi nam neko dao mogućnost da biramo sigurno je da bi knjiga pala na dva slova - Rusiju ili Poljsku.

Tako razmišlja i v.d. selektora reprezentacije Srbije Mladen Krstajić koji svoj izbor opravdava na sledeći način.

"Idem na žreb u Moskvu i imam samo jednu želju. Da Srbija bude u grupi sa Rusijom, što bi automatski značilo da bi sa domaćinom igrali prvi meč na otvaranju Mundijala", rekao je Krstajić za "Novosti".

Mnogo će kockica morati da se poklopi da bi se Rusija i Srbija našli u istoj grupi ali Krstajić istiće da bi to bio idealan scenario.

"Šta ćete lepše od ovakvog scenarija. Dve prijateljske zemlje sa tako neraskidivim istorijskim, ali u novije vreme i fudbalskim vezama, pa još na otvaranju Mundijala 14. juna sledeće godine u Moskvi", zaključuje Krstajić.

Ukoliko bi "Orlovi" završili u grupi sa domaćinom takmičenja to bi značilo da bi igrali u Grupi A. Protivnici onda ne bi mogle da im budu selekcije Engleske, Španije, Hrvatske, Islanda, Danske i Švedske koje su smeštene u drugom i trećem šeširu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

23 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Friday, 17.11.2017
16:30

Posle duge i teške diskusije oko rasporeda, da kažem da mi ne deluje izgledno da igramo protiv domaćina. Poljska je ipak lakši protivnik, a možda bismo imali i naklonost publike u tom slučaju. Voleo bih npr. Poljska, Peru, Iran i mi.

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Friday, 17.11.2017
21:46

Poljska je kvalitetnija od Rusije, jedino sto ce ovi imati podrsku publike kao domacini, ali, ni Poljaka nece biti malo u toj zemlji, videcete i sami.

avatar
Nenad Šmigić
Friday, 17.11.2017
10:24

Krstajicu mi ti otkrivamo da 90 posto navijaca ne zeli da gleda tebe na klupi drzavnog tima !!!

avatar
mosi
Friday, 17.11.2017
17:40

Mislim da 90% upravo zeli da ga gleda na klupi reprezentacije...

avatar
BenkovackiManitas31*
Friday, 17.11.2017
04:20

Pa sta fali da dobijemo i Portugal iz prvog sesira, pa nisu ni oni neka sila

avatar
DR DRE
Friday, 17.11.2017
13:15

Ma jok, samo su prvaci Evrope:-D Kad smo mi to njih pobedili pa da mozemo da kazemo da nam odgovaraju? Poljska, Rusija i Portugal, Ukrajina (nije se plasirala niti bi bila u prvom sesiru da jeste, ali je takodje istocnoevropska selekcija kao i ove dve), mi sa njima uopste ne znamo da igramo, pre bi nam cak legle Spanija i Francuska:-D

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Saturday, 18.11.2017
11:32

Ne razumem zbog cega toliko potencirate da je Portugal ne znam kako stigao do finala, nema tu ni s od slucajnosti, a srecu treba zasluziti. Ako mislis da je danas realno da se neko proseta do trofeja i da ima sve do jedne pobede na turniru, onda ne znam. Spaniju i Francusku sam naveo kao primer jer smo uspeli da budemo ispred njih u kvalifikacijama, a ako cemo bas o tome ko nama stvarno odgovara, ti si to jos i najboije opisao jer smo mi u stanju od skoro svakog da izgubimo, a ne mozemo bas svakoga da pobedimo kao u nekim drugim sportovima...

avatar
BenkovackiManitas31*
Friday, 17.11.2017
23:48

Znam da su prvaci Evrope ali znamo kako (nesto kao Grcka) pa to i ne znaci puno. Skripilo je kod njih kroz kvalifikacije, imaju Ronalda i to je to. Spanija ili Francuska? A joj brate mili.. ako cemo gledati ko nam odgovara onda necemo naci nikoga iz prva dva sesira jer nam i Juznoamerikanci ne odgovaraju kao ni Africke zemlje. Ovi sta nama odgovaraju se nisu ni kvalifikovali :)

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Thursday, 16.11.2017
22:56

Ovaj se bas uziveo u ulogu:-D Zbog cega je sigurno da bismo mi igrali na otvaranju, da li je to zbog toga sto smo ekipa iz cetvrtog sesira?

avatar
magister
Friday, 17.11.2017
11:18

Pa verovatno Rusija ima broj 1, nalazi se već u šeširu A i za Rusiju je verovatno obezbeđena prva utakmica.

avatar
DR DRE
Friday, 17.11.2017
14:05

Pardon, Meksiko je bio u drugom, mi smo bili u cetvrtom, jos gore...

avatar
DR DRE
Friday, 17.11.2017
13:13

Razumem ja zbog cega Rusija igra na otvaranju, uvek domacin igra, ali nisam siguran da li i mi moramo da igramo u prvom kolu protiv njih. 2010. su na otvaranju igrali Juzna Afrika i Meksiko- Meksiko je mozda bio i u trecem sesiru po rejtingu, ali nesto su tad promenili i stavili su ih u cetvrti sesir (geografski ih sve razvrstali) pa ocekujem da ce mozda i sad da bude drugacije.

avatar
Jelena Renovcevic
Friday, 17.11.2017
12:40

Jesi ti nekad gledao SP?