Krstajić u intervjuu za sajt FIFA objasnio svoju trenersku filozofiju!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 29.04.2019.
14:32
Izvor: Sportske.net

Ako danas uđete na zvanični sajt FIFA, prvo što ćete ugledati je Krstajićev intervju.

Epa/Antonio Cotrim
Epa/Antonio Cotrim

Povezane vesti

Selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić govorio je u intervjuu za sajt FIFA o svojih godin u i po na klupi reprezentacije Srbije, tokom kojih je vodio ''Orlove'' na Svetskom prvenstvu u Rusiji, a onda i do prvog mesta u svojoj grupu Lige nacija.

Krajem prošlog meseca je sa našim nacionalnim timom započeo pohod u kvalifikacijama za EP 2020.

Na pitanje šta je promenio od oktobra 2017, kada je stupio na dužnost umesto Slavoljuba Muslina, Krstajić je odgovorio uz otkrivanje na čemu se zasniva njegova trenerska filozofija.

''Svestan sam da sam mlad trener i da će iskustvo doći sa godinama. Osnova moje trenerske filozofije je ofanzivna igra, fudbal u kom želim da postignemo gol i da pritisnemo rivala gde god i kad god možemo. Ali, naravno, to nije moguće sve vreme. Moram da mislim o mnogim stvarima, kvalitetu rivala, igračima koje protivnik ima, i tako dalje...'', objašnjava Krstajić.

Veruje u kvalitet igrača kojima raspolaže i da će kroz kvalifikacije Srbija uspeti ono na šta čeka već gotovo dve decenije - plasman na Evropsko prvenstvo.

''Imamo veoma talentovanu generaciju mladih fudbalera. Zajedno sa njima imamo i grupu veoma iskusnih igrača i mislim da je to kombinacija koja može da bude dobitna.

Nismo igrali na EP 20 godina i težko je opisati koliko bi nam značilo da dožemo do završnog turnira. Želimo kontinuitet učešća na velikim takmičenjima jer znamo da bi korist od toga za srpski fudbal bila ogromna, ali i za sport i celu državu.

To su sve momci da velikim kvalitetom i profesionalnim vrednostima i sa izuzetnim ljudskim kvalitetima. Poseduju pobednički gen. Izuzetno su vredni, radni, uvek žele maksimum. Njihov kapacitet je ogroman, i zaista iskreno vreujem da je pred njima velika budućnost'', istakao je Krstajić.

Nije moglo ni bez pitanja o Dušanu Tadiću, koji igra sezonu iz snova u Ajaksu, sa kojim je izborio plasman u polufinale Lige šampiona.

''Dušan je zreo, ima iskustvo, znanje i liderske osobine i njegove partije su na najvišem mogućem nivou. Očigledno je promena kluba prošlog leta odlično uticala na njega.

Ajaks je jedan od najvećih evropskih klubova, a Tadić je jedan od najboljih evropskih igrača. To dokazuje iz meča u meč, a ja uopšte nisam iznenađen što je to tako. Sve što mu se dešava je u potpunosti zaslužio'', poručio je Krstajić. 

Govorio je takođe i o nedavnoj prijateljskoj utakmici protiv Nemačke u Volfsburgu (1:1), koja je za njega bila prilično emotivna, jer je veliki deo igračke karijere proveo baš u Nemačkoj, u dresu Verdera i Šalkea.

''Za mene, Nemačka je zemlja gde sam mnogo toga naučio, gde sam stekao raznolika znanja i iskustva i gde sam imao fantastičnu igračku karijeru. Dolazak u Volfzburg je bio veoma emotivan za mene. Sreo sam mnogo ljudi iz nemačkog fudbala koje dugo nisam video i osećaj je zaista bio divan'', zaključio je Krstajić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
babaroga
Monday, 29.04.2019
22:34

Pogresno postavljeno pitanje. Ako je vec na temu filozofije trebalo ga je pitati o tri dela Immanuela Kanta: Sta mogu znati, Sta trebam ciniti i Cemu se mogu nadati. Licno mislim da se svi mozemo nadati velikom neuspehu, ali to je pitanje za selektora svakako.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 29.04.2019
17:04

A moglo je i da se bira izmedju Gudelja i Gacinovica pa da Kostic sigurno ide.

avatar
Monday, 29.04.2019
16:16

Ти имаш филозофију ? Ај немој да се смејемо .....

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 29.04.2019
14:43

Neka objasni i zbog cega mu spisak za SP nije izgledao ovako: Stojkovic, Dmitrovic, Rajkovic- Ivanovic, GAJIC/Rukavina, Milenkovic, Veljkovic, Spajic, *SUBOTIC/Tosic, Kolarov- MAKSIMOVIC, Gudelj (Krsticic), Matic, Milivojevic- Zivkovic, Tadic, Ljajic, Milinkovic-Savic, SULEJMANI, GACINOVIC/Kostic- Mitrovic, Prijovic, Jovic.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 29.04.2019
14:40

Neka objasni i zbog cega mu spisak za SP nije izgledao ovako: Stojkovic, Dmitrovic, Rajkovic- Ivanovic, GAJIC/Rukavina, Milenkovic, Veljkovic, Spajic, *SUBOTIC/Tosic, Kolarov- NEMANJA MAKSIMOVIC, Gudelj, Matic, Milivojevic- Zivkovic, Tadic, Ljajic, Milinkovic-Savic, SULEJMANI, GACINOVIC/Kostic- Mitrovic, Prijovic, Jovic.