Krtolica i Medojević ubeđeni, Partizan u pravom trenutku za Vošin povratak

Autor: Milovan Longinov
petak 30.08.2024.
14:15
Izvor: Sportske.net

U Voši optimisti.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Pomoćni trener Vojvodine Nemanja Krtolica i prvotimac Slobodan Medojević uvereni su da će ekipa pokazati pravu reakciju u derbiju sa Partizanom.

Fudbaleri „stare dame“ u nedelju gostuju Partizanu u derbiju sedmog kola Mocart Bet Super lige Srbije, a Krtolica će kao dosadašnji član stručnog štaba predvoditi tim protiv velikog rivala.

"Želim da kažem bez bilo kakve malicioznosti da mi je izuzetna čast što imam tu privilegiju što sedim ovde sa vama, a potom u nedelju na klupi Vojvodine u derbiju sa Partizanom. Neke stvari na kojima smo radili u ova četiri dana koliko smo imali i koje ćemo pokušati da popravimo jeste karakter o kom najviše brinemo. Ne brinemo toliko o reputaciji, već o karakteru, nas samih i igrača, jer karakter je ono što nas čini, a reputacija ono što drugi misle. Mi ćemo zaista učiniti sve, sturčni štab i igrači koliko možemo da pobedimo Partizan", počeo je Krtolica.

Slobodan Medojević se složio da je ova utakmica pravi trenutak da Vojvodina pokaže svoju snagu.

"Svi u klubu smo svesni trenutne situacije i da rezultati na početku prvenstva nisu kakvim smo se nadali. Ali, pravi uvek nađu rešenje da izađu iz problema, a ja sam ubeđen da smo svi mi pravi i da ćemo naći put da izađemo iz ove situacije i da se vratimo tamo gde pripadamo. Svi smo svesni težine ovog grba i dresa i da je velika privilegija biti igrač Vojvodine i bez ikakvih reči i obećanja, na nama je da to pokažemo na utakmici sa Partizanom. Potrebno je mnogo strasti, emocije, pameti, želje i upornosti i kao što je šef rekao da damo sve od sebe i da idemo na pobedu", rekao je Slobodan Medojević.

On je dodao da ga raduje što je u ovom trenutku rival Vojvodine baš veliki rival – Partizan.

"Da mogu da biram, uvek bih birao da igram protiv Partizana. Bez obzira na rezultate i situaciju u kojoj se nalazi, Partizan će uvek biti Partizan. Ja sam srećan što sada igramo sa njima, jer neko ko je ponikao u ovom klubu i zna šta vojvodinašima i Novosađanima znače derbiji sa Partizanom i Crvenom zvezdom. Moramo da damo sve od sebe, nema nikakve polemike i to je svima nama u glavama, jer želimo da preokrenemo situaciju u kojoj se nalazimo", dodao je Medojević.

On je odgovorio i na pitanje o tome koja je bila prelomna tačka u početku ove sezone.

"Nisam ni stigao dublje da analiziram, ali prelomna tačka je utakmica sa Mariborom. Mi smo imali želju da prođemo i tu želju smo branili i u produžecima. Imali smo 120 minuta da svi vide da mi zaista hoćemo i tu je došlo do prelomne tačke. Za neku dublju analizu je šta se desilo u nastavku. Mi smo svaku utakmicu igrali kao gosti i to je veoma bitna stvar", naglasio je Krtolica.

Medojević se složio da je poraz od Maribora teško pao, ali da ekipa mora da pokaže pravu reakciju i da je teren jedino merilo.

"Svi, ceo grad, Vojvodina sve smo investirali kako bismo ušli u grupnu fazu nekog UEFA takmičenja. Imali smo šanse i protiv Ajaksa, pa smo pružili otpor Mariboru i na kraju nismo imali sreće. Nismo prošli, a fudbal je dosta i psihologija i kada investirate celog sebe u neki projekat i kada se to sruši kao nama, to zna da se odrazi na mentalnom planu. Taj poraz je poljuljao ekipu, jer je Evropa bila naš fokus. Rezultati su potom izostali i to je uticalo na ekipu, iako smo igrali dobro. Imamo dosta mladih igrača, na neke to utiče drugačije, ali to je fudbal i to je život. Padovi su normalni, ja sam ih imao milion i imaću ih još, a najvažnije je šta se desi posle pada. Najvažnije je da ustanemo i da pokažemo pravu reakciju na terenu. Mogu da pričam koliko hoću, ali teren je merilo. U ovih nekoliko dana video sam dobru reakciju cele ekipe gde se vidi energija i motivacija da se napravi dobar rezultat i to me raduje kao starijeg igrača. Na nama je da sve što radimo prenesemo na terenu i da svako krene od sebe i investira celog sebe i onda će rezultat doći", rekao je Medojević.

Krtolica ne krije da će odlazak Mihaila Ivanovića, čiji je transfer u završnoj fazi realizacije, biti problem zbog pravila o bonus igračima.

"Verovatno je da ćemo imati problema, ali kada ste spomenuli Mihaila Ivanovića, ovo je prilika da mu poželimo sreću u novom klubu. On je dobar primer za mlade igrače, da rad pobeđuje talenat samo onda kada talenat ne radi dovoljno. Mi imamo bonuse koje imamo, ali oni su najbolje što imamo i da će sve svoje mogućnosti dati, ja u to ne sumnjam", zaključio je Krtolica.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke