Kumovi u zvezdi - Drugi deo!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 29.12.2014.
13:53
Izvor: Beta

Aleksandar Luković i njegov kum Dušan Anđelković od danas su zvanično fudbaleri Crvene zvezde u koju su se vratili zbog trofeja.

fc-zenit.ru
fc-zenit.ru

Povezane vesti

Dosadašnji fudbaler Zenita iz Sankt Peterburga Aleksandar Luković potpisao je ugovor sa Crvenom zvezdom na dve i po godine.

Luković se tako vratio u Zvezdu, gde je igrao između 2002. i 2006. godine, a ove sezone nosiće dres sa brojem tri.

U isto vreme, danas je na stadionu Zvezde, dosadašnji igrač Krasnodara Dušan Anđelković potpisao je ugovor na godinu i po i nosiće dres sa brojem 33. On je za Zvezdu igrao od 2005. do 2008. godine.

Luković i Anđelković su u sezoni 2005/2006 osvojili "duplu krunu" za beogradskim klubom, kumovi su se simbolično u istom trenutku vratili u klub u kome su ponikli i u potpunosti se fudbalski afirmisali.

"U ovom klubu sam praktično ponikao i proveo svoje najlepše i najbolje godine u karijeri. Vratio sam se da pomognem mlađima i da napravimo dobre rezultate. Zvezda je od mene napravila čoveka i igrača i moram da pomognem sada kad je teško", rekao je Luković na predstavljanju na stadionu Rajko Mitić.

Luković je potpisao ugovor na dve i po godine, a kako je rekao, povratak u Zvezdu je logičan korak.

"Voleo bih da ovde završim karijeru, ali u fudbalu se nikad ne zna. Nije bilo realno da se vratim u nekoliko prethodnih prelaznih rokova, bilo bi bolje da sam se letos vratio, ali imao sam druge ideje. Svakako da sam ja izgubio, jer šest meseci nisam igrao"
, kazao je Luković i dodao da se još u oktobru dogovorio sa čelnicima kluba o povratku u Zvezdu.

Po njegovim rečima, najbitnije je da trener Nenad Lalatović od samog početka priprema, 8. januara, ima na raspolaganju sve igrače.

"To je bitno svakom treneru. Uz dobro obavljene pripreme, Zvezda će izgledati mnogo bolje nego jesenas. Imamo šest bodova zaostatka, ali gledamo samo sebe i probaćemo da dobijemo svih 15 utakmica, iako će to biti jako teško",
rekao je Luković, koji je za reprezentaciju Srbije odigrao 28 utakmica.

On je prošlu polusezonu trenirao sa Zvezdom i za to vreme je, kako je rekao, dobro upoznao ekipu i učiniće sve da saigračima pomogne radom, savetima i zalaganjem.

Dosadašnji fudbaler Krasnodara Dušan Anđelković rekao je da je srećan zbog povratka u Zvezdu.

"Zvezda je najveći klub na ovim prostorima i najveći je motiv igrati za nju. želim da pružim dobre partije i osvojim trofeje. Kako ću da igram pokazaće teren, to je jedino merilo, ali svakako da sam mnogo iskusniji jer sam prethodnih pet godina igrao standardno u Rusiji", rekao je Anđelković.

Dodao je da su za Zvezdu najbitnije prvih nekoliko utakmica na početku sezone.

"Nemoguće je odigrati 15 utakmica bez kiksa, ali je mnogo bitno da pobedimo u prve tri-četiri i sebi i svima pokažemo da možemo. Posle toga je sve moguće. Niko od nas ne bi bio ovde da ne veruje da ne može da se stigne šest bodova zaostatka", rekao je Anđelković.

Funkcioner Crvene zvezde Blažo Raosavljević rekao je da nije postojao bolji način da se završi kalendarska godina nego dolaskom Lukovića i Anđelkovića.

Raosavljević je naveo da će klub na vreme završiti sve administrativne poslove i najavio nove dolaske, ali i odlaske.

"Ima nagoveštaja da će neki igrači otići, ali za sada nema ništa konkretno. što se tiče dolazaka, u završnoj fazi pregovora smo sa (Džošom) Parkerom iz Domžala, dok smo počeli pregovore oko dolaska (Fuada) Salamija", rekao je Raosavljević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke