Kup prijateljstva - Imamo prvog polufinalistu, Partizan mora još da sačeka

Autor: Darko Mitrović
sreda 06.06.2018.
20:01
Izvor: Sportske.net, ecfc.rs

Drugog dana na Kupu prijateljstva evropskih klubova odigrano je ukupno šest utakmica - jedna odložena iz 1. kola i pet mečeva 2. kola. Ostale tri utakmice 2. kola odložene su zbog vremenskih nepogoda.

ecfc.rs
ecfc.rs

Povezane vesti

Ono što je najvažnije istaći jeste da je Espanjol postao prvi polufinalista turnira, pošto je kolo pre kraja obezbedio prvo mesto u grupi D.

Dan je počeo odloženom utakmicom 1. kola u kojoj je Dinamo zabeležio rutinsku pobedu protiv Budućnosti od 2:0 i tako se izjednačio sa Vojvodinom na čelu tabele grupe C.

Upravo su ova 2 rivala imala zakazan okršaj za večernji termin od 18:00, ali je ta utakmica, kao i meč između Budućnosti i Torina odložen zbog nevremena koje je pogodilo Zlatibor. Utakmica Dinamo - Vojvodina pomerena je za četvrtak u 13, dok će se utakmica Budućnost - Torino odigrati u četvrtak sa početkom u 15 časova.

U A grupi, Crvena zvezda je remizirala sa Osijekom – 2:2, a to je rezultat koji ni jednima ni drugima ne odgovara baš posebno. Ipak, oba tima su i dalje u igri, s obzirom da je drugi meč u ovoj grupi između Sarajeva i SPAL-a prekinut u 38. minutu zbog vremenskih nepogoda, pri vođstvu italijanske ekipe od 1:0.

Ukoliko SPAL uspe da savlada Sarajevo onda će sve 4 ekipe ostati u trci za plasman u polufinale. Ta utakmica biće nastavljena u četvrtak u 10. 

Što se grupe B tiče tamo će biti veoma zanimljivo u poslednjem kolu, pošto se 3 ekipe i dalje bore za plasman u polufinale.

Partizan i Željezničar su danas odigrali nerešeno bez golova i dele prvo mesto na tabeli sa 4 boda. Videoton je pobedio Fenerbahče minimalnim rezultatom – 1:0 i uključio se u trku za čelo tabele.

U poslednjem kolu, Partizan će igrati protiv Fenerbahčea, dok će Željezničar odmeriti snage sa Videotonom. Kao što smo već istakli na početku teksta, Espanjol je prvi polufinalista Kupa prijateljstva evropskih klubova, pošto je kolo pre kraja obezbedio prvo mesto u grupi D.

Španski predstavnik je pobedio Vardar sa 3:1 i tako došao do maksimalnog učinka od 6 bodova iz 2 utakmice.

U drugom meču grupe D Olimpija je nadigrala Udineze – 1:0, međutim, s obzirom na lošiji međusobni skor sa Espanjolom, ekipa iz Ljubljane ne može u poslednjem kolu da pretekne španski tim i domogne se prvog mesta.

Rezultati 2. kola na Kupu prijateljstva evropskih klubova

A grupa
Crvena zvezda – Osijek 2:2
Sarajevo – SPAL 0:1 (prekinuto u 38. minutu)
Tabela: Sarajevo 3 (-1), Osijek 2, SPAL 1 (-1), Crvena zvezda 1.

B grupa
Partizan – Željezničar 0:0
Videoton – Fenerbahče 1:0
Tabela: Partizan 4, Željezničar 4, Videoton 3, Fenerbahče 0.

C grupa:
Dinamo – Vojvodina (odloženo)
Budućnost - Torino (odloženo)
Tabela: Dinamo 3 (-1), Vojvodina 3 (-1), Torino 0 (-1), Budućnost 0 (-1).

D grupa
Espanjol – Vardar 3:1
Olimpija – Udineze 1:0
Tabela: Espanjol 6, Olimpija 3, Udineze 1, Vardar 1.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke