Kuzmanović: "Pavloviću ne treba zameriti, a ovoj dvojici treba da bude čast što ih je zvala Srbija"

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 18.03.2024.
10:00
Izvor: Sportske.net

Zdravko Kuzmanović o slučaju Pavlović...

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

U razgovoru za "Kurir" oglasio se i Zdravko Kuzmanović, razlog je bila odluka mladog fudbalera Aleksandra Pavlovića da nastupa za reprezentaciju Nemačke tokom svoje karijere. 

Kuzmanović se svojevremeno, kao tada jedan od najtalentovanijih mladih fudbalera Starog kontinenta, našao između Srbije i Švajcarske, ali je lako odabrao. 

"Ja sam Srbin! Uvek sam se osećao kao Srbin. Volim Srbiju, Republiku Srpsku, srpski narod. Volim našu reprezentaciju, volim našu državu. Žena mi je iz Srbije, moja deca su Srbi. Ponosan sam što sam to što jesam. Nikada nisam imao problem sa sobom da izaberem. Uvek sam znao da će to biti Srbija. Bez obzira na to što sam prošao sve omladinske kategorije Švajcarske. Da se razumemo, volim i poštujem Švajcarsku, dali su mi mnogo, ali ja sam Srbin", rekao je Kuzmanović. 

Priseća se kako su tekli pregovori o nastupu za reprezentaciju. 

"Kao da je juče bilo. Imao sam samo 20 godina. Tada je predsednik Saveza bio Zvezdan Terzić. Došao je i pričao sa mnom. I mogu vam reći da sam se osećao ponosno što me Srbija želi. Nije mi nijedan minut bio potreban da donesem odluku. Ako nemaš to srpsko u srcu onda ne treba ni da igrač za Srbiju. Nema tu dvoumljenja", rekao je on. 

Smatra da sve polazi iz kuće i da je to porodična stvar. 

“Gledajte, moja porodica je uvek slavila Božić. Uskrs, slavila slavu. Moji roditelji su Srbi, poreklom iz Republike Srpske. I tako su me vaspitavali. I kada sam ulazio u zrele godine, otac i majka su mi stalno govorili da bi bilo dobro da za buduću suprugu izaberem našu ženu, Srpkinju. I bili su u pravu. Što sam stariji, shvatam njihovu mudrost. Moja supruga je z Beograda, obožavam taj grad, moja deca će tu da idu u školu. Ma verujte mi, kao detetu I čoveku koji je odrastao u inostranstvu najlepše je kod kuće, među svojim narodom", rekao je on. 

Što se tiče mladog Pavlovića, misli da se radi o neverovatno talentovanom momku i nada se da je naš savez uradio sve kako bi ga privoleo da igra za nacionalni tim Srbije. 

“Iskreno, nadam se da je srpska reprezentacija probala sve… Ako to nisu uradili, spavali smo i kajaćemo se. Dečko je ogroman talenat, igra bitne utakmice u Ligi šampiona. Mnogo bi nam značio i doneo. Imali bismo igrača top-klase za narednih 10 godina. Ali tako je kako je. Mislim da više ništa ne možemo da učinimo. Odluka je doneta i ne treba ništa da zamerimo Pavloviću”, rekao je Kuzmanović. 

Ima svoje mišljenje o Filipu Ugriniću i Darijanu Malešu koji su odbili ili se nećkaju, obojica su članovi Jang Bojsa u ovoj sezoni. 

"Srbija ne treba da žali za njima, ni za ovim što je odbio (Ugrinić), ni za ovim što se nećka. Nisu oni takvi igrači pa da za njih treba da se moli. Po meni, obojici bi trebalo da predstavlja veliku čast i da budu srećni što ih Srbija hoće i zove", rekao je Kuzmanović za "Kurir". 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke