Kvinsi Menig vs Rišairo Živković, ko više vredi? Sve se okrenulo za nekoliko godina!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 06.09.2021.
11:56
Izvor: Sportske.net

Uporedni prikaz najnovijih pojačanja Zvezde i Partizana.

Screenshot/TV Arena Sport
Screenshot/TV Arena Sport

Povezane vesti

Finiš prelaznog roka u našim najvećim klubovima obeležila su dvojica nekadašnjih Ajaksovih omladinaca - Kvinsi Menig i Rišairo Živković.

Menig je poslednjih dana prelaznog roka prešao iz Tventea u Partizan, a Rišairo Živković se posle rastanka sa kineskim Čangčun Jataijem preselio u Crvenu zvezdu.

Njih dvojica se odlično poznaju, pošto su 2014. i 2015. godine, još kao tinejdžeri bili članovi Ajaksa. Menig je godinu dana stariji, ima 26 godina, a Rišairo Živković je juče proslavio 25. rođendan. Novi Partizanov fudbaler je ponikao u Ajaksovoj školi i u klubu iz Amsterdama je proveo duži period od Živkovića koji je ponikao u Groningenu.

Međutim, u vreme dok su zajedno igrali u Ajaksu, Rišairo je važio za veći potencijal, znatno bolje je medijski praćen, a sve to je pratio i nagli rast njegove tržišne vrednosti do čak četiri miliona evra na koliko ga je 2014. godine procenjivao ''Transfermarkt''. U to vreme, Menig je, iako stariji od njega, na istom mestu procenjivan na svega 200 do 400 hiljada evra.

Imao je Rišairo tako mnogo bolju startnu poziciju na ulasku u seniorsku konkurenciju u odnosu na Meniga, ali dok je novi fudbaler Partizana polako napredovao, Živkovićeva vrednost je počela da pada i sada na ''Transfermarktu'' imamo potpuno drugačiji odnos vrednosti ove dvojice igrača. Naime, sada se Menig procenjuje na 900 hiljada, a Živković na samo 500 hiljada evra po povratku iz Kine.

U svakom slučaju, i Menig i Živković će u našim najboljim klubovima imati odlične prilike da dođu do punog izražaja i na njima je da to iskoriste. Ako tako bude, njihove vrednosti na tržištu ponovo će biti milionske.

Screenshot/Transfermarkt

Screenshot/Transfermarkt

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke