Lalat biranim rečima o Stanoju: ''Prvi srpski trener koji je ušao u Ligu šampiona!''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 29.09.2024.
08:30
Izvor: Sportske.net, Sportski Žurnal

O bivšem treneru Partizana ima visoko mišljenje.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Večeras od 17 časova u Lučanima zahuktala ekipa Mladosti dočekaće uzdrmani Partizan.

Lučanci su, od dolaska Nenada Lalatovića na mesto šefa struke, u pet prethodnih prcenstvenih mečeva ostvarili svih pet pobeda i probili se do drugog mesta na tabeli, a Partizan je posle blamaže na evropskoj sceni doživeo i istorijski debakl u večitom derbiju protiv Crvene zvezde (0:4 u Humskoj).

Taj debakl je za posledicu imao novu promenu na klupi Partizana, Aleksandar Stanojević je podneo ostavku, naslediće ga Savo Milošević, ali će na utakmici u Lučanima ekipu večeras voditi pomoćni trener Branislav Vukašinović.

Uoči utakmice, trener Mladosti Nenad Lalatović je izrazio žaljenje zbog Stanojevićevog odlaska sa klupe Partizana, podsetivši na njegove velike uspehe u prethodnim mandatima na klupi crno-belih.

''Ne bih mnogo o tome govorio, uostalom to su događanja i odluke rukovodstva Partizana. Naša dva najbolja trenera u poslednjim decenijama su Vladan Milojević i Aleksandar Stanojević. 

Oni su trofejni, a ne sme se zaboraviti da je Stanojević sa Partizanom izborio i plasman u grupnu fazu Lige šampiona, on je to prvi učinio od srpskih stručnjaka, osvajač je i duple krune. 

Nije smelo, ni trebalo da se na ovaj način rastane sa Partizanom. 

To kažem i kao trener, a i ljudski je sasvim normalno da tako razmišljam o kolegi koga zaista uvažavam'', izjavio je Lalatović, a preneo ''Sportski žurnal''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke