Lalat ''čisti'' redom, Radnički kreće ''od nule'' - Totalni remont na ''Čairu''!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 17.11.2022.
16:58
Izvor: Sportske.net, Sportski Žurnal

Na zimu potpuna rekonstrukcija ekipe.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Niški Radnički će, bar prema najavama trenera Nenada Lalatovića, pretrpeti brojne kadrovske promene u ekipi.

Niko u klubu ne može da bude zadovoljan učinkom tima u prvom delu sezone, samo 17 osvojenih bodova, osam manje od kragujevačkog Radničkog koji zauzima osmu poziciju na tabeli, onu koja vodi u plej-of.

Nišlije će na proleće učiniti sve da se nađu među osam najboljih i plasiraju u plej-of, a trener Lalatović uverava da je za to neophodan ''totalni remont'' tima, jer veliki broj igrača nije ispunio njegove kriterijume, ni kada su u
pitanju igre na terenu, ali ni ponašanje na treninzima.

''Nisam zadovoljan, ni učinkom ekipe, ni pojedincima. To sam im i rekao. Očigledno da je u sadašnjem sastavu malo onih koji su spremni za profesionalne izazove, ali i za ispunjavanje obaveza koje se od njih traže. Iz korena ćemo u pauzi menjati, ima vremena da se mnogo toga učini, promeniti.

Razgovarao sam sa čelnicima kluba i rešeni smo da krenemo bukvalno 'od nule', da pokušamo možda i nemoguće i da od cilja ne odustajemo. A, već sam rekao da nam je cilj plasman u plej-of, a potom i, ako se ukaže prilika, da pokušamo da ostvarimo što bolji plasman'', rekao je Lalatović, a prenosi ''Sportski žurnal''.

On dodaje i da se njegovo viđenje tima promenilo od onog koje je imao pre mesec ili dva i da je sada uveren da su neophodne još veće promene.

''Do sada sam govorio o dva, možda tri pojačanja, ali više nema dilema da ih mora biti više. Možda i petorica, jer naš tim zahteva generalni remont. Mnogo smo samo zahvaljujući sopstvenim greškama, kiksevima i neverovatnim poklonima rivalima, propustili u poslednja dva meseca.

Sve to znači da ćemo se i zahvaliti jednom ne baš malom broju fudbalera koji su sada na spisku Radničkog. I zbog njihovih nedokazanih kvaliteta, ali mnogo više zbog neprofesionalnog shvatanja obaveza i fudbalske igre'', poručio je Lalatović, koji će sa izmenjenim timom pokušati da i u Kupu Srbije stigne u samu završnicu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke