Lalatov Spartak odneo bod iz Kruševca, Napretku nedovoljno 15 šuteva

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 12.02.2024.
17:55
Izvor: Sportske.net

Najvažniji detalji dogodili su se u prvih 45 minuta.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

U poslednjoj utakmici 20. kola Superlige Srbije, Napredak je u Kruševcu remizirao sa ekipom subotičkog Spartaka, rezultatom 1:1.

Posle ovakvog epiloga, Spartak se pridružio grupi timova na granici plej-of i plej-aut zone sa po 26 bodova, koliko imaju i kragujevački Radnički i lučanska Mladost, dok je Napredak na jedanaestoj poziciji sa četiri boda manje.

Iako je Napredak izgledao konkretnije i opasnije od početka meča, Spartak je poveo posle kornera u 18. minutu golom Vladimira Prijovića. On je prihvatio jednu odbijenu loptu na ivici peterca i sproveo je u mrežu - 0:1.

Napredak je uzvratio u 39. minutu preko Stefana Jovanovića. Nikola Vukajlović je sa leve strane centrirao u peterac gostiju, gde je Jovanović umakao pažnji defanzivaca Spartaka i ovu odličnu priliku je iskoristio na najbolji mogući način - 1:1.

I drugo poluvreme proteklo je u ravnopravnoj borbi, ali bez novih pogodaka na jednoj ili drugoj strani. Kruševljani su imali nešto veći posed lopte, uz 15:9 u ukupnom broju šuteva ka golu, ali kada su u pitanju šutevi u okvir gola, tu je Spartak bio u blagoj prednosti - imao je četiri šuta u odnosu na tri domaćeg tima.

Najbliži golu u nastavku meča bio je Bijelović, koji je udarcem glavom posle centaršuta sa leve strane, zatresao prečku gola domaćeg tima.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke