Lalatović diže Kragujevac na noge, ali nešto ga plaši pred baraž!

Autor: Darko Mitrović
utorak 24.05.2022.
14:29
Izvor: Sportske.net, fkradnicki.com

Trener Radničkog danas je najavio prvu utakmicu baraža protiv Železničara iz Pančeva.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Kragujevački Radnički 1923 iz Kragujevca ove sedmice rešava svoj superligaški status.

Pod vođstvom trenera Nenada Lalatovića, Radnički je ovog proleća uspeo da se sa poslednjeg mesta na tabeli domogne pozicije koja vodi u baraž, a tamo će mu rival biti ekipa Železničara iz Pančeva.

Prva utakmica igraće se u sredu od 17 časova u Smederevu, jer stadion Železničara u Pančevu ne ispunjava superligaške standarde, a revanš je u nedelju na ''Čika Dači'' u Kragujevcu.

U najavi prve utakmice, trener Radničkog Nenad Lalatović je pohvalio rivala koji u svom sastavu ima nekolicinu igrača sa superligaškim, ali i internacionalnim iskustvom.

''Železničar je jedan jako dobro organizovan klub, koji ima ozbiljne ambicije da uđe u Super ligu. Imaju dosta kvalitetnih, superligaških igrača u svojim redovima, poput Đorđevića, Stojčeva ili Regana, koga sam imao priliku da treniram u Čukaričkom. Najčešće igraju u formaciji 3-5-2 ili 3-4-3, jako su dobri u defanzivnom bloku, kao i u tranziciji, imaju veoma brze igrače po bokovima i generalno su dobro popunjeni u svim linijama tima.

Takođe, na klupi imaju sigurno jednog od najboljih trenera u Prvoj ligi Srbije, koga dobro poznajem s obzirom da smo odrasli u istom kraju. Mislim da su šanse u ovom dvomeču jednake, da nas očekuju dve izuzetno teške utakmice, ali mi smo Radnički iz Kragujevca, klub sa tradicijom i velikom armijom navijača iza sebe, i verujem da ćemo uz maksimalan pristup uspešno odgovoriti predstojećem izazovu'', izjavio je Lalatović.

Iako će Kragujevčani biti gosti u prvoj utakmici, Lalatović poziva navijače da u što većem broju podrže njegov tim, a pogotovo u revanšu u nedelčju u Kragujevcu.

''Ja i ovim putem apelujem na sve navijače Radničkog da nas u ove dve utakmice podrže u što je moguće većem broju jer nam je njihova podrška sa tribina preko potrebna. Radnički je klub velike tradicije koji naredne godine obeležava stogodišnjicu postojanja i zaista ne bi bilo u redu da ovaj veliki jubilej dočeka u drugoligaškom rangu takmičenja. Zbog toga očekujem veliki broj naših navijača kako u Smederevu, tako i na 'Čika Dači', gde po meni ne bi smelo da bude manje od 15.000 ljudi'', izjavio je Lalatović koji neće moći da računa na Gajića, Damjanca i Maksimovića.

Trener Radničkog je na kraju izrazio nadu da će suđenje biti na visokom nivou.

''Ono što mene pomalo plaši pred ovaj baraž, to je što Železničar u upravi ima dvojicu bivših sudija, koji svakako imaju veliki uticaj na arbitre. Ipak, nadam da će one sudije koje budu sudile kako prvu, tako i drugu utakmicu, obaviti pošteno svoj posao i da neće dozvoliti sebi da se brukaju pred širokim sportskim auditorijumom. Zbog toga se nadam fer i korektnoj sportskoj predstavi, u kojoj će pobediti bolji tim'', zaključio je Lalatović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke