Lalatović ima odličnu vest, Radnički u Subotici jači za važnog igrača!

Autor: Darko Mitrović
petak 13.05.2022.
18:11
Izvor: Sportske.net, fkradnicki.com

Često ga je pominjao prethodnih nedelja i isticao koliko nedostaje ekipi Radničkog.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Preokretom u finišu meča i pobedom nad Proleterom na ''Čika Dači'' (2:1) u prošlom kolu, kragujevački Radnički 1923 je značajno uvećao šanse za plasman u baraž za opstanak u Super ligi, ali posao još nije završen.

Do kraja plej-auta ostala su još dva kola, a u narednom će Kragujevčani imati teško gostovanje protiv Spartaka u Subotici, u subotu od 19 časova.

Dan pre ovog duela, trener Radničkog Nenad Lalatović je u najavi utakmice najpre napravio osvrt na prethodni trijumf nad Proleterom.

''Jako bitna pobeda za nas, posebno ako se ima u vidu da smo na poluvreme otišli sa golom zaostatka. Utisak je da smo po prikazanoj igri i broju stvorenih prilika u potpunosti zaslužili ta tri boda. Proleter je još jednom pokazao da je jako dobar tim, koji sigurno ne zaslužuje trenutnu poziciju na tabeli. Pohvalio bih još jednom atmosferu na tribinama i nadam se da će na narednoj utakmici protiv Metalca biti još više publike na stadionu'', izjavio je Lalatović.

On je otkrio da se u konkurenciju za tim konačno vraća oporavljeni krilni fudbaler Saša Jovanović koji će putovati sa ekipom u Suboticu, a u odnosu na prethodni duel neće moći da računa na Nikolu Kovačevića.

''Nama je teoretski neophodna još jedna pobeda kako bismo izborili mesto u baražu. Naravno, ukoliko bi se desilo da recimo Metalac odigra nerešeno protiv lučanske Mladosti, a da Kolubara pobedi Proleter, onda bismo faktički mi već ovog vikenda, bez obzira na ishod poslednje dve utakmice, osigurali mesto u baražu. Ipak, ne želimo da gledamo u tuđe dvorište, već smo isključivo fokusirani na sebe i nastojaćemo da osvajanjem ta tri potrebna boda dođemo do baraža i prilike da ostanemo u ligi'', objašnjava Lalatović.

On izuzetno ceni ekipu Spartaka, ali Radnički iz prethodna dva duela sa Subotičanima ove sezone ima vrlo dobar skor - pobedu u Kragujevcu od 3:2, pa remi u Subotici, 1:1.

''Spartak je ekipa koja u svojim redovima ima dosta kvalitetnih pojedinaca, poput Tufegdžića, Nikolića, Srećkovića, da ne nabrajam dalje. Sve su to igrači koji jednim potezom mogu da reše utakmicu. Iako je ova utakmica jako važna za obe ekipe, mislim da ćemo mi biti za nijansu rasterećeniji, što ćemo svakako nastojati da iskoristimo. Sigurno je da ćemo dati sve od sebe da se pokažemo u najboljem mogućem svetlu i da probamo da iznenadimo, još jednom ponavljam, veoma kvalitetnu ekipu Spartaka, koja igra jako dobro na svom terenu'', zaključio je šef strujke kragujevačkog Radničkog.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke