Lalatović na promociji: "Ove sekunde bih dao pet godina svog života za titulu sa Vošom!"

Autor: Milovan Longinov
sreda 09.10.2024.
12:17
Izvor: Sportske.net

Emotivni Lalatović.

FK Vojvodina
FK Vojvodina

Povezane vesti

Nenad Lalatović danas je i zvanično predstavljen kao novi šef stručnog štaba FK Vojvodina.

Ovo je treći mandat Nenada Lalatovića na klupi Vojvodine, a u poslednjem, 2020. osvojio je Kup Srbije, dok sada mašta i o trofeju u Super ligi. 

Prvo je reč uzeo predsednik Zbiljić koji se zahvalio čelnicima Mladosti iz Lučana i zahvalio se Nenadu Lalatoviću na ogromnoj želji da se vrati u Vojvodinu.

"Prvo želim da izrazim zahvalnost i komplimente Nešku Milovanoviću, koji nam je još jednom pokazao šta znači tajming u sportu i angažovanje pravog stratega u pravom trenutku. Čestitam im na trećem mestu i svemu što su uradili u prethodnom periodu i da im poželim mnogo uspeha u nastavku prvenstva. Pregovori nisu bili laki, ali je preovladala želja Nenada Lalatovića čija je ljubav prema Vojvodini bila nezadrživa, nakon čega smo i postigli dogovor sa Neškom. Što se tiče FK Vjvodina, znate da smo ušli ofanzivno u letnji prelazni rok. Za svega 5.000.069 evra imali izlazne transfere, ali smo za 2.630.000 evra imali ulazne transfere. Vojvodina kao klub je porasla, finansijski je stabilna, kadrovski odlično organizovana i pravno zategnuta na nivo evropskog kluba. Ono što nam nedostaje su rezultati na terenu. Bio sam zadovoljan onom utakmicom u Amsterdamu posle koje smo se negde pogubili. Ne ulazim u struku, ali nije mi se svidela disciplina igre i naša agresija na terenu i siguran sam da će Nenad Lalatović to brzo da posloži. On poseduje ogromnu energiju, karakter pobednika. Želim da se ovom prilikom zahvalim Božidaru Bandoviću, koji je odradio odličan posao, ali je u jednom trenutku izgubio kontrolu i morali smo da reagujemo. Ovo je prva smena trenera, mi rad Nemanje Krtolice gledamo kao edukativni deo, stali smo iza njega kao trenera naše škole za kojeg smo znali da nema licencu da bude šef stručnog štaba i to nije bilo pravo imenovanje. Iskoristili smo period između dve reprezentativne pauze da damo šansu treneru iz naše škole da vidi kako je raditi u seniorskom fudbalu. Klub i dalje stoji iza njega i radićemo zajedno na tome da što pre dobije licencu i da u budućnosti ponovo bude od pomoći. Nenade, dobro došao kući. Očekujemo velike rezultate", počeo je Dragoljub Zbiljić.

Nenad Lalatović nije krio oduševljenje zbog povratka u Vojvodinu.

"Prvo želim da se zahvalim predsedniku Zbiljiću i direktoru kluba Marku i gospodinu Bajatoviću koji su želeli da me vrate. Moja najveća želja kada sam otišao iz Vojvodine bio je da se vratim i ja zapravo nikada nisam ni otišao i osetio sam da pripadam ovde. Čekao sam povratak kući, vratio sam se i trenutno nema srećnijeg čoveka od mene. Želim da se zahvalim i Nešku Milovanoviću sa kojim sam imao izvanrednu saradnju i da se zahvalim mojim bivšim igračima koje sam mnogo cenio i koji su mi pomogli svojim igrama da se danas vratim ovde gde pripadam. Žao mi je, ali to je život, ja im želim mnogo sreće u daljem toku takmičenja, ali da ih sada sa svojim klubom prestignem i da budemo ono mesto kojoj pripada. Moja velika želja je da u ovom trenutku budemo drugu na tabeli, da osvojimo trofej i da u narednim godinama probamo da donesemo, a to je titula. Još jednom hvala upravi što su me vratili, velika je privilegija je biti po treći put trener Vojvodine. Mislim da sam jedini trener koji je došao ovde, a da nisam pročitao ugovor. To govori i o predsedniku kluba i koliko im verujem. Reako sam im da ne želim da pročitam, potpisao sam ga žmureći i mislim da to niko nikada nije uradio na takav način. Želim i da pozdravim naše navijače i da ih pozovem da u što većem broju budu uz nas na Ubu, a onda protiv OFK Beograda očekujem pun stadion", počeo je Lalatović.

On je oduševljen i igračkim kadrom.

"Ovako moćni strani igrači ne mogu da smetaju, već je čast imati ih. U prošlosti sam imao jednog do dvojicu igrača, ali to se pokazalo kao moj dobar izbor. Sigurno da sam i grešio oko nekih igrača, ja svoje greške priznajem, ali i da sam radio i dobar posao sa domaćim igračima pokazuju moji rezultati. Jedan od toga je i da imam najviše pobeda u istoriji Vojvodine, što ne znači da sam i najbolji, jer je klub imao toliko velikih trofeja. Ali, od četiri trofeja u istoriji, jedan sam osvojio ja, ali zasluge pripadaju uvek igračima. U planu mi je da uskoro oborim rekord i da posle devet utakmica budem i trener sa najviše utakmice na klupi Vojvodine. Strani igrači mi sigurno neće smetati, ali samo oni koji zasluže će igrati, bez obzira na ime i prezime. Vojvodina je iznad svih nas i svi igrači moraju da shvate koliko je težak ovaj grb i zato na svakoj utakmici moraju da daju ne 100, već 200%. Put do drugog mesta i trofeja ove sezone je težak, ali ako im je stalo u istoj meri kao nama i ako budemo izgarali na svakoj utakmici, rezultati će doći", istakao je Lalatović. 

On je potom potvrdio da mu je najveći san da osvoji titulu sa Vojvodinom.

"Navijači moraju da očekuju da protiv svakog rivala ide na pobedu, dokle god sam ja trener. Predsednik i ja smo ambiciozni. Kada sam odlazio, osvojio sam Kup Srbije. Ja mogu sada ovako da kažem, dao bih pet godina svog života da osvojim titulu sa Vojvodinom. Ove sekunde. To je moja najveća želja, a ako bi birao sa kojim klubom, to bi bila Vojvodina", zaključio je Lalatović. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke