Lalatović "namestio" Nišlije - Pala Jagelonija u Turskoj

Autor: Mladen Heleta
subota 14.01.2023.
18:45
Izvor: Sportske.net

Radnički će odigrati još pet mečeva na pripremama.

Marko Djokovic/STARSPORT
Marko Djokovic/STARSPORT

Povezane vesti

Niški Radnički je danas odigrao prvu od šest dogovorenih pripremnih utakmica u turskom odmaralištu Belek. Protivnik na današnjem meču bila je ekipa iz poljske "Ekstraklase" Jagelonija, a srpski tim je pobedio sa 2:1 golovima Stefana Cvetkovića .

Sastav koji je započeo današnju utakmicu za Radnički bio je:
Rosić, Stojanović, Jamkam, Andrić, Varga – Stefan Marjanović, Mesarović, Belaković, Mićin, Cvetković – Štulić.

Drugo poluvreme započela je ekipa u sastavu: Stevanović, Frei, Etongu, Savić, Gaku, Jovanović, Pejović, Saša Marjanović, Đurišić, Ajdar i Petrov.

Nakon početnog odmeravanja snaga ekipa i borbe uglavnom na sredini terena, Radnički je sredinom prvog poluvremena uspostavio terensku inicijativu i znatno bolje od rivala povezao svoje linije. Usledili su sve opasniji napadi ekipe, a nakon par prodora i prve šanse na meču. Prvi pogodak viđen je u 30. minutu, kada je loptu protivniku oduzeo Nemanja Belaković, stigao do ivice kaznenog prostora odakle je asistirao na suprotnu stranu Stefanu Cvetkoviću. Cvetković je driblingom „izbacio“ svog čuvara iz igre, prebacio loptu na desnu nogu i efektnim udarcem savladao golmana gostiju. 

Na drugi pogodak nije se dugo čekalo. Već u narednom napadu naše ekipe, ponovo nakon asistencije sa desnog boka lopta stiže do Nikole Štulića, koji je fauliran s leđa u kaznenom prostoru Poljaka. Jedanaesterac u 32. minutu u gol ponovo pretvara Stefan Cvetković, preciznim udarcem u levu stranu gola. 

Jagelonija je smanjila rezultat u 43. minutu. Nakon kornera sa leve strane, lopta je pala u kaznenom prostoru našeg tima, a najbolje se snašao Skripdžak i poslao je u mrežu golmana Rosića.

Šef stručnog štaba Nenad Lalatović želeo je da ukaže priliku što većem broju igrača na današnjem meču, te je drugo poluvreme započelo 11 novih igrača. To, međutim, nije promenilo stanje na terenu, jer je Radnički nastavio sa napadima, a prvu veliku priliku imao je Petrov koji je nakon polukontre izašao jedan na jedan sa protivničkim golmanom. Golman Jagelonije odbranio je njegov udarac i spasao svoju ekipu novog pogotka u mreži. 

Drugu kolosalnu šansu u ovom delu meča imao je Filip Frei, koji je stigao do šesnaesterca rivala i odlično šutirao, međutim ponovo se istakao golman Jagelonije, inače srpski internacionalac Zlatan Alomerović. Upravo je on najzaslužniji što se rezutlat nije menjao u drugom poluvremenu a pobeda Radničkog bila bi znatno ubedljivija da nije bilo njegovih sjajnih intervencija.

Za nišku ekipu debitovali su igrači koji su pojačali klub u prelaznom roku, a među njima i Nemanja Belaković, čiji je transfer iz Letonije u Radnički uspešno okončan danas.

Nenad Lalatović, šef stručnog štaba niškog tima, bio je zadovoljan nakon utakmice:

"Na pripremama rezultat nije uvek u prvom planu, ali mi je drago što smo pobedili. Igrači su ispunili sve zahteve u igri koje sam od njih tražio. Jutros smo imali trening a popodne dobili rivala koji je igrao u najjačem sastavu svih 90 mimnuta. Mi smo danas igrali sa dva različita sastava svako od poluvremena, i obe ekipe su me zadovoljile. Na pravom smo putu, ali ovo je tek start priprema i ne smemo da poletimo, već da uđemo u što bolju formu pred početak prvenstva".

Narednu utakmicu na pripremama u Turskoj Radnički igra u utorak, 17. januara protiv azerbejdžanske ekipe Zira.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke