Lalatović ne gubi nadu: ''Greh od Boga bi bio da Radnički ispadne iz lige''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 24.02.2022.
16:33
Izvor: Sportske.net, fkradnicki.com

Kragujevčani su i dalje bez bodova u drugom delu sezone.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Ekipa Radničkog 1923 iz Kragujevca čeka na prvenstvenu pobedu još od 22. septembra prošle godine kada je na ''Čika Dači'' savladala ekipu Novog Pazara i serija loših rezultata koja je potom usledila dovela je Kragujevčane na dno tabele.

Sada su u veoma teškoj situaciji po pitanju opstanka u ligi, ta situacija je još teža posle poraza od Proletera i Partizana u prethodna dva kola, a novu priliku da konačno osvoje sva tri boda fudbaleri Radničkog imaće u petak od 14 časova, kada će dočekati ekipu Voždovca u okviru 24. kola Linglong Super lige.

Novi trener Nenad Lalatović veruje da će Radnički sutra moći da ponovi ono što je jesenas uradio na voždovačkom ''Krovu'', kada su Kragujevčani slavili sa 2:1. Ipak, svestan je da neće biti nimalo lako, pogotovo što ''Zmajeve'' vodi bivši trener Radničkog Aleksandar Linta.

''Ja i dalje ne gubim nadu. Optimista sam, iako znam da će biti jako teško. Greh od Boga bi bio da jedan tako veliki klub kao što je Radnički 1923 ispadne iz Super lige. Ova sjajna publika ovde ne zaslužuje da naredne sezone gleda svoj voljeni tim u Prvoj ligi Srbije i mišljenja sam da to ne bi bilo dobro ni za srpski fudbal, s obzirom da je Radnički 1923 posle Zvezde i Partizana klub sa najvećom posetom u Super ligi.

U goste nam dolazi jedan jako neugodan protivnik, predvođen bivšim trenerom Radničkog 1923 Aleksandrom Lintom, koga ja inače izuzetno cenim i poštujem i koji je duži niz godina sarađivao sa mojim veoma dobrim kolegom Ilijom Stolicom. Radi se o dobro selektiranoj ekipi sa dosta školovanih igrača u svojim redovima, koji su u stanju da kazne svaki vid opuštanja.

Za razliku od nas, oni nemaju mnogo toga da izgube u ovoj utakmici, ali će sigurno moj kolega Linta znati da motiviše svoje igrače da pruže maksimum na terenu. Ovo je prva u nizu utakmica u kojoj moramo da tražimo preko potrebne bodove u borbi za opstanak.

Za nas je pobeda apsolutni imperativ i sigurno je da ćemo od prvog minuta izaći na teren sa namerom da obradujemo naše navijače i upišemo prvu pobedu u prolećnom delu sezone. Svesni smo da neće biti lako, veliki je pritisak na igračima, ali verujem da ćemo na kraju osvojiti željena tri boda'', optimistički je zaključio Lalatović.

Kragujevčani očekuju veliku podršku sa tribina, a cene karata su nepromenjene - 300 dinara za istočnu i 400 dinara za zapadnu tribinu.

TV prenos utakmice biće emitovan na Arena Premium 1 kanalu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke