Lalatović: "Nije mi jasno kako je Jedinstvo tu gde jeste..."

Autor: Nemanja Janošev
petak 18.10.2024.
15:00
Izvor: Sportske.net

Novi-stari trener Voše spreman za svoj novi mandat u klubu.

FK Vojvodina
FK Vojvodina

Povezane vesti

Trener fudbalera Vojvodine Nenad Lalatović spreman je za svoj povratnički debi na klupi "stare dame“.

Jedinstvo sa Uba će biti prvi rival Vojvodine sa Nenadom Lalatovićem, koji je po treći put preuzeo Vojvodinu i veruje u pozitivan rezultat i bolju igru u meču 12. kola Super lige Srbije.

"Drago mi je što sam se vratio u svoju kuću i svoju Vojvodinu. Kada sam otišao pre dve i po godine, duhom nisam ni odlazio, jer je ovo klub koji volim i klub u kom volim da radim. Analizirali smo Jedinstvo i mislili smo samo na tu utakmicu, upravo zbog toga što su najteže te unapred dobijene utakmice. Nemamo čarobni štapić sa kojim ćemo da odemo na Ub gde se domaćin neće ništa pitati, to uopšte nije tako. Ub ima sjajnu ekipu sa sjajnim pojedincima i nemoguće mi je da su na toj poziciji što zbog igrača, što zbog ljudi koji vode klub kao što je gospodin Matić. Mi moramo da budemo motivisani, isto kao što će oni biti motivisani protiv nas. Ne možemo da mislimo da ćemo pobediti samo zato što nosimo dres Vojvodine. Moramo da popravimo defanzivu, jer primamo previše golova. Primili smo po tri od Čukaričkog i TSC-a, Radničkog, izgubili smo od Novog Pazara i o tome sam pričao igračima, jer fudbal se igra u oba pravca, ne samo sa loptom u nogama. I prvo moramo da popravimo to, da ne primimo gol, a kada uspemo u tome, onda će naš kvalitet napred doneti te golove. O ofanzivnim karakteristikama ne treba trošiti reči, pričao sam o tome sa predsednikom Zbiljićem i sportskim direktorom Markom Jovanovićem. Neshvatljivo mi je da je propuštena šansa da Vojvodina igra grupnu fazu Lige konferencija, što je dva puta uspeo TSC. Vojvodina naredne godine mora da igra grupnu fazu i to je moja velika želja, kao i da osvojimo trofeje i da pobeđujemo, već od subote od 18 časova i da ćemo se vratiti sa Uba sa tri osvojena boda. Ovaj tim zaslužuje da bude među prva tri u Srbiji", rekao je Lalatović.

On se osvrnuo i na prethodnu prijateljsku utakmicu protiv Zenita.

"Naravno da nam je Zenit mnogo toga pokazao, ali opet moram da ponovim da smo stigli u pet ujutru, uveče igrali bez nekoliko standardnih igrača. Ali, još jednom smo primili četiri gola i tu smo opet videli našu igru u defanzivi, koja ne počinje od odbrane, već od napada. Moramo da budemo agresivniji, da budemo bliže igraču, da pokažemo veću želju. Siguran sam da će moji igrači nešto već sada promeniti što se videlo tokom nedelje na treninzima. Zahtevi su drugačiji, ekipa mora da bude fizički spremni i verujem da ćemo biti sve uigraniji. Tamo teren nije velik ni preteranog kvaliteta, očekujem mnogo navijača i pravi spektakl. Uvek ćemo ići na pobedu, ali za to je potrebno da budemo gladni i da to pokažemo na terenu", naglasio je Lalatović.

Trener Vojvodine najavio je da su Kejleb Seri i Marko Poletanović spremni i da su u konkurenciji za sastav.

"Seri i Poletanović su spremni i biće u konkurenciji za meč. Sigurno da će biti određenih promena, ali vi znate da ja nisam neki ljubitelj rotacija i da tim koji pobeđuje ne volim da menjam. Jednostavno, kod mene igraju samo najbolji, ime i prezime me ne zanima, samo učinak i da Vojvodina pobeđuje. Oni koji budu najbolje trenirali i koji budu željni da vrate Vojvodini stari sjaj, oni će igrati", istakao je Lalatović.

On smatra da ekipa mora da nauči da igra u različitim formacijama, jer će sigurno tokom utakmica biti potrebe za promenama u skladu sa rezultatom.

"Ekipa mora da zna da igra u svim formacijama i mislim da je nekada trebalo da promeni formaciju na mečevima u kojima nije pobedila, recimo protiv Kragujevca kada je vodila 2:0, pa ovde protiv Radničkog. Ne vidim problem u tome da kada vodimo u poslednjih 15, 20 minuta promenimo formaciju i sačuvamo pobedu".

Za kraj prokomentarisao je i činjenicu da je povredom Alekse Vukanovića i odlaskom Mihaila Ivanovića, ekipa bila primorana da pronađe rešenje u napadu kada je sezona uveliko počela.

"Nažalost, ne možemo da računamo na Vukanovića, ali siguran sam da će se on vratiti jači i da će doneti mnogo radosti navijačima Vojvodine. Neće biti lako pronaći tog pravog golgetera, imamo nekoliko opcija, ali kada napadač da gol, onda je zaslužan ceo tim. Isto tako kada kažem da je defanziva slabija, to ne kažem zbog odbrambenih igrača, već što je negde ranije napravljen propust. Zato uvek moramo da igramo kao tim i na gol više i verujem da ćemo biti efikasniji nego do sada. Zadovoljan sam igračima,  nije lako prilagoditi se mojim zahtevima. Mislim da će uspeti, jer imaju neverovatan kvalitet i potencijal i apsolutno zaslužuju da nose dres Vojvodine. Siguran sam da će pokazati već u subotu da je Vojvodina slučajno sedma i su kiksevi kod kuće takođe bili slučajni i da ćemo biti sve bolji, jer vidim već pomake na treninzima", zaključio je Nenad Lalatović.

Utakmica Jedinstvo – Vojvodina na programu je u subotu u 18 sati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke