Lalatović predložio vraćanje podele bodova!

Autor: Darko Mitrović
petak 20.05.2022.
23:30
Izvor: Sportske.net

Srpskom fudbalu treba rigorozan sistem?

 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Dosta zanimljivih stvari izgovorio je trener kragujevačkog Radničkog 1923 Nenad Lalatović posle poraza od Metalca (1:2) u poslednjem kolu plej-auta. Pred kamerama TV Arena sport govorio je i o VAR-u, i spekulacijama da će naredne sezone voditi ekipu banjalučkog Borca, ali naravno, akcenat je stavio na predstojeći baraž u kom će Radnički pokušati da izbori opstanak u Super ligi i pozvao je navijače da u baražu napune tribine ''Čika Dače''.

Nedugo zatim, na konferenciji za novinare, Lalatoviću je bilo postavljeno i pitanje da li smatra da je dobar aktuelni sistem takmičenja u kom se liga deli na plej-of i plej-aut.

Lalatović je potvrdno odgovorio, ali uz jedan dodatak.

''Meni je još lepše bilo kada su se delili bodovi na pola. Zašto? Bilo bi još interesantnije. Na primer, ako ti neko beži 15 bodova, nemaš neku svrhu da igraš, a ovako kada se preseče na sedam ili sa četiri na dva, to je još interesantnije i još regularnije. Ja sam za taj sistem, jer je rigorozan sistem, a mi u Srbiji... prema nama treba biti rigorozan da bi bili pravi. Ne treba da se opuštamo nikad'', izjavio je Lalatović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke