Lalatović preporodio Spartak, šest bodova u dva meča!

Autor: Darko Mitrović
petak 01.12.2023.
20:25
Izvor: Sportske.net

Još jedan minimalac, ali dovoljan za nova tri boda.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Dve utakmice pod vođstvom novog trenera Nenada Lalatovića i dve pobede subotičkog Spartaka!

Posle prošlonedeljnog trijumfa nad IMT-om u Beogradu, Lalatovićev tim je večeras na svom terenu u Subotici savladao ekipu surduličkog Radnika sa 1:0, u utakmici 17. kola Superlige.

Ovo je ukupno sedma pobeda Spartaka u 16 odigranih mečeva i sada sa 22 boda zauzima sedmu poziciju, dok je Radnik iz kola u kolo sve bliži selidbi u niži rang. Surduličani su ostali na poslednjem mestu sa samo 10 osvojenih bodova i samo jednom pobedom od početka sezone.

Spartak je poveo u 13. minutu meča. Bila je to brza akcija Subotičana, na kraju sa desne strane lopta stiže do Tošeskog u kaznenom prostoru gostiju, a on preciznim udarcem sa oko 12 metara pogaša mrežu za 1:0.

Mogli su gosti nešto kasnije do izjednačenja preko Abubakara, ali je njegov udarac iskosa sa desne strane, sa oko sedam metara izblokiran.

Imali su gosti dovoljno vremena da uzvrate, pokušavali pogotovo u drugom poluvremenu da učine nešto više na protivničkoj polovini terena, ali bez prave završnice. 

Generalno, utakmica prilično siromašna sadržajem, domaći su se zadovoljili minimalnim vođstvom, a i sve gušća magla je otežavala gledanje ovog susreta. Doduše, Vidaković je sa ivice kaznenog prostora dobro šutirao u 89. minutu, ali je lopta završila tik iznad prečke, pa je Spartak propustio priliku da trijumf učini ubedljivijim.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke