Lalatović pun poštovanja za Radnički i "Čika Daču", sad napad na opstanak!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 07.02.2022.
14:45
Izvor: Sportske.net

Lalatović zvanično predstavljen u novom klubu.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Nenad Lalatović je i zvanično novi šef struke kragujevačkog Radničkog. 

Iskusni stručnjak je došao na mesto gde je bio sa samo 18 godina kada je bio na pozajmici iz Crvene zvezde i kada je ime Radničkog bilo daleko više poštovano u domaćem šampionatu. 

"Da nisam ovde proveo godinu dana kao igrač sa 18 godina i živeo u ovom gradu, ne bih verovatno ni prihvatio ponudu. Emocije su prevagnule, ovaj klub je meni mnogo tada pomogao", rekao je Nenad Lalatović na promociji. 

Ističe i da mu je veoma žao trenutne pozicije Radničkog. 

"Nije mi sada bilo lako da prihvatim sve ovo, jako mi je žao što je Radnički došao u tu situaciju da bude poslednji na tabeli jer ovaj klub i grad ne zaslužuju da bude na ovoj poziciji. Mislim da je uprava uradila dobar posao, doveli su dosta novih igrača, kvalitetnih i verujem da možemo da izborimo opstanak. To neće biti lako, pred nama je jedan dugačak put, biće to dugačkih i napornih tri i po meseca, ali sam siguran da ćemo i uz pomoć navijača, koji su fanatici i vole svoj klub, dati maksimum."

Kaže da je bilo i dosta poziva u kojima su se ljudi isčuđavali njegovim novim klubom. 

"Radnički nije igrao toliko loše, koliko nije imao sreće. Igrači moraju da shvate jednu stvar: ne igram ja, igraju oni, a ja ću dati sve od sebe na svakoj utakmici jer ne bih ni ja voleo da ispadnemo iz lige. Mnogi su me zvali i pitali da li sam normalan što ulazim u sve ovo, ali osetio sam potrebu da treba da prihvatim i da zajedno svi ostvarimo ono što je za mnoge možda nemoguće", kaže Lalatović.

Analizirao je i rivale na startu drugog dela sezone, biće veoma teško Radničkog. 

"Proleter je prvo kolo, jako teško, drugo kolo idemo Partizanu, a nakon toga nam dolazi Voždovac. Nadam se da ćemo u ta prva tri kola uspeti da uzmemo bodove. Mi ćemo na svakoj utakmicu ići na pobedu, ne smemo da kalkulišemo, nemamo vremena da eksperimentišemo, nego da osvajamo bodove", rekao je Lalatović. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke