Lalatović u neverici kako Radnički prima golove, brine ga i raspored

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 21.04.2022.
21:41
Izvor: Sportske.net

Kragujevčani su današnjim porazom znatno otežali sebi poziciju u borbi za opstanak.

Screenshot/YouTube/Super liga Srbije
Screenshot/YouTube/Super liga Srbije

Povezane vesti

Ekipa kragujevačkog Radničkog 1923 polako posustaje posle odlične serije od početka prolećnog dela sezone. U poslednje tri utakmice osvojila je samo bod, pa sada Kragujevčanima ponovo preti pad na jedno od poslednja dva mesta na tabeli.

Ekipa Nenada Lalatovića danas je na ''Čika Dači'' poražena od Kolubare sa 2:1, a šef struke Radničkog je na konferenciji za medije posle meča poseban akcenat stavio na izostanak četvorice važnih igrača, kao i na nedopustive greške koje su prethodile golovima gostujućeg tima.

''Žao mi je zbog mojih momaka. Danas nam nije igrao Gajić koji je stub odbrane, Piščević koji je dominantan na sredini, levi štoper Damjanac, Saša Jovanović koji ima brzinu po krilu, koji traži prostor. Da Radničkom ne igraju četvorica igrača, onda je to stvarno mnogo. Nismo dobro ušli u utakmicu, pravili smo glupe faulove.

Tako smo primili gol, potom smo pogodili sa izmenom, Trifunović je postigao gol i umestio da preokrenemo utakmicu, mi opet iz naše gluposti, iz našeg poseda naš igrač greši, opet primamo i drugi gol, kao i u Surdulici. Neverovatno je da sami sebi tako dajemo golove, a znamo da samo uz veliku disciplinu možemo da ostanemo u ligi. Danas je Kolubara više želela pobedu, a mi bismo bili za 30-40 posto bili bolji sa četvoricom igrača koji su nam nedostajali'', izjavio je Lalatović.

Situaciju Kragujevčanima otežava i to što će u naredna dva kola imati dva teška gostovanja.

''Sada imamo dva teška gostovanja, Lučani i Novi Pazar, posle dolazi Proleter, pa idemo u Suboticu i dolazi nam Metalac. Niko nema težak raspored kao mi. Danas nismo uspeli da dođemo do bodova, mislim da smo danas zaslužili da osvojimo bod, ali nismo uspeli.

Mi smo uzeli nerealno mnogo bodova, u 11 kola smo osvojili 15 bodova. Jesenas u 22 kola Radnički je osvojio 16 bodova. Ja sam rekao da ništa nije gotovo, da nam tek predstoji mukotrpna borba, moramo da pustimo krv, da damo živote da bi Radnički ostao u ligi. Nemamo taj kvalitet i luksuz da možemo da se opustimo. Moramo da se borimo, da budemo disciplinovani'', zaključio je Lalatović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke