Lalatović započeo čistku - Zahvalio se četvorici, ima i zvučnih imena!

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 24.11.2022.
17:30
Izvor: Sportske.net

Ovo je tek početak.

Marko Djokovic/STARSPORT
Marko Djokovic/STARSPORT

Povezane vesti

Sve do 18.decembra, kada će se igrati i finalna utakmica na Svetskom prvenstvu u Kataru, na niškom Čairu trajaće pauza, odnosno odmor fudbalera. Tog dana počeće pripreme za nastavak prvenstvene sezone, koja počinje prvih dana februara do kada stručni štab niškog Radničkog na čijem je čelu Nenad Lalatović, planira da mnogo uradi i spemi jednu potpuno novu i jaču ekipu.

Lalatović je još sredinom jeseni najavio ogromne promene u igračkom kadru tokom zime, rekavši da za prolećni deo šampionata Radnički mora da se pojača, ali i da će se odreći ne baš malog broja fudbalera, koji nisu zadovoljili u prethodnom periodu. I dok se još uvek razmatra koga bi to Nišlije dovele kao prava pojačanja i ne pominju se imena, pojedini igrači su se već spakovali i napustili Niš.

Kako nam je rečeno sa Čaira su prethodnih dana otiši Nikola Aksentijević, Branislav Tomić, Lazar Đorđević i Nikola Stajić. Nema informacija gde odlaze, ali je, ako se i očekivalo da će Đorđević i Tomić možda i napustiti Radnički, ipak ne baš malo iznenađenje što odlazi već nekoliko godina jedan od najstandardnijih i najpouzdanijih Aksentijević, kao i mladi i talentovani Stajić.

Ne zna se da li su fudbaleri koji su napustii Čair sami procenili da za njih neće biti mesta u sastavu Radničkog narednog proleća ili im je možda sugerisano da to urade jer se na njih ne računa. U svakom slučaju veruje se da ako odlazi i neko ko je među onima koji su najviše igrali (Aksentijević) ili neko ko se u finišu polusezne uspešno izborio za mesto u najboljem timu i tek treba da dokazuje svoj talenat (Stajić), jasno je da sa sadašnjeg spiska Radničkog mnogi nemaju čemu da se nadaju. Jer, očigledno da se više nikome neće gledati kroz prste i da će ubuduće, bar dok je Lalatović u niškom klubu, samo učinak na terenu biti preporuka za mesto u najboljem timu. 

Radnički je na zimsku pauzu otišao kao tek 13. na tabeli sa samo 17 bodova na svom kontu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke